ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De 8 martie, la Secția pentru cauze cu minori și de familie. Completul de judecată e format doar din femei. Pe holuri, alergând între două procese, avocatele se pupă și-și urează la mulți ani.

Laura Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea, patronul HEXI PHARMA, așteaptă pe o bancă din fața sălii de judecată, să-i vină rândul la proces. N-are chef să stea de vorbă cu presa. Probabil și pentru că intervențiile publice pe care le-a avut în trecut i s-au întors împotrivă. 

La 2 februarie anul acesta, Tribunalul București a decis că fetița ei și a lui Dan Condrea trebuie internată,  în regim de urgență, într-un centru de plasament. Orfan de tată, copilul de doar 10 ani e rămas acum la mâna și la mila statului.  

La începutul lunii trecute, instanța a hotărât „instituirea, pe calea ordonanței președințiale, a măsurii plasamentului în regim de urgență al copilului M. Condrea, la Complexul Social de Servicii «Sf. Iosif», cu sediul în ..., din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 1 București și stabilește domiciliul minorei la acest centru pe durata plasamentului în regim de urgență. Constată suspendat de drept exercițiul drepturilor părintești ale pârâtei Georgescu Marilena-Laura cu privire la copilul M. Condrea, pe durata plasamentului în regim de urgență. Drepturile și obligațiile părintești cu privire la persoana copilului M. Condrea, vor fi exercitate, respectiv îndeplinite, de către Șeful Complexului Social de Servicii «Sf. Iosif», iar cele cu privire la bunurile copilului, de către Directorul General al D.G.A.S.P.C. Sector 1 București, pe durata plasamentului în regim de urgență.”

Decizia era executorie. Dar  fetița lui Dan Condrea a rămas în continuare în casa mamei, până când DGASPC Sector 1 reușea să găsească cea mai bună soluție pentru ea, ne-au declarat surse oficiale. Cum instanța hotărâse că mama nu-și mai poate exercita drepturile părintești, cea mai bună soluție ar fi fost plasarea copilului în familia lărgită. Uliana Ochinciuc, soția lui Dan Condrea, a cerut să-i fie încredințat copilul, însă magistrații i-au respins solicitarea. Și, până când găseau o rudă care dorește și poate să o crească, cei de la DGASPC au lăsat fetița cu mama ei, pentru a nu-i provoca o traumă în plus. 

Laura Georgescu, dar și Uliana Ochinciuc au atacat decizia Tribunalului București, iar dosarul a ajuns în data de 3 martie, la Curtea de Apel București. Nu s-a fixat încă vreun termen de judecată.

Ȋn paralel, Laura Georgescu a depus o cerere pentru suspendarea provizorie a executarii deciziei instanței. Acest lucru s-a judecat în ziua de 8 martie la Secția a III-a civilă și pentru cauze cu minori și de familie din Curtea de Apel București. De ziua mamei, un proces despre despărțirea unui copil de mama lui, pentru că ea, stabilise o altă instanță, nu ar fi capabilă să-l crească. 

După două ore de așteptare și mai multe dosare, despre relocarea rețelei electrice a Combinatului Siderurgic Călărași, despre un loc de veci împărțit la partaj, despre revendicări imobiliare și succesiuni, procesului în care se decide soarta fetiței lui Dan Condrea îi vine rândul. 

„Plasamentul în regim de urgență este o măsură extremă”, susține avocatul Laurei Georgescu, în fața instanței. „Ar fi importantă suspendarea măsurii până când judecătorii se vor pronunța pe apel. Minora dorește să fie alături de mama sa. Internarea într-un centru de plasament ar fi, pentru copil, o traumă în plus. Iar în acest moment, DGASPC nu a propus, ca soluție, integrarea în familie, ci doar într-un centru social”, a adăugat avocatul.
 
Jurista de la DGASPC solicită respingerea cererii, argumentând că ea „are la bază motivele pe care se întemeiază apelul”, dar și că, pe de altă parte, „apelanta (n.r. – Laura Georgescu) nu arată care este pericolul ce rezultă din punerea în aplicare a sentinței cu caracter executoriu”.

Avocata Ulianei Ochinciuc declară instanței că, „în acest moment, interesul superior al copilului este internarea acestuia într-un centru de plasament”, iar procurorul de ședință precizează că, deși „cererea de suspendare este admisibilă”, „suspendarea executării nu se impune”.  
 
Instanța a rămas în pronunțare. Iar după două zile, a anunțat că „dispune suspendarea executării sentinței civile nr. 137/02.02.2017 până la soluționarea apelului”. Decizia este definitivă. Fetița va rămâne în grija Laurei Georgescu, cel puțin până la judecarea apelului.

O avere de peste 2 milioane de euro, pusă sub sechestru 

Lupta pentru custodia copilului lui Dan Condrea se desfășoară acum în paralel cu procesul în care 132 de spitale solicită firmei HEXI PHARMA dezdăunarea. 
 

La 6 martie, firma deținută de Dan Condrea a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune, iar procurorii Pachetului General au menținut sechestrul dispus încă din data de 27 mai 2016 asupra următoarele bunuri imobile ale lui Dan Condrea:
- imobilul constând în apartament 4 camere și dependințe, plus cotă indiviză teren 28 mp, (…), situate în mun. București, (…), având  valoarea de impunere  de 186.772,32 RON;
- imobilul constând în teren intravilan, suprafață 450 mp, (…), situat în mun. București, (…), având valoarea de impunere de 524.630,40 RON;
- imobil constând în apartament 3 camere, suprafață utilă 118,40 mp, suprafață totală 131,39 mp, cota indiviză 2,21% din părțile și dependințele comune ale blocului și cota indiviză de 33,08 mp teren aferent, (…), situate în mun. București, (…), având valoarea de impunere de 452.200 RON;
- teren intravilan, liber de construcții cu categoria de folosință arabil în suprafață de 1599 mp, (…), situat în com. Mogoșoaia, jud. Ilfov, (…), în valoare orientativă de 16.149,9 EURO.
- teren intravilan, liber de construcții cu categoria de folosință arabil în suprafață de 1604 mp, (…), situat în com. Mogoșoaia, jud. Ilfov, (…), în valoare orientativă de 16.200,4 EURO;
- teren intravilan, liber de construcții cu categoria de folosință arabil în suprafață de 32 mp, (…), situat în com. Mogoșoaia, jud. Ilfov, (…), în valoare orientativă de 323,2 EURO;
- teren intravilan, liber de construcții cu categoria de folosință arabil în suprafață de 32 mp, (…), situat în com. Mogoșoaia, jud. Ilfov, (…), în valoare orientativă de 323,3 EURO;
- teren intravilan, liber de construcții cu categoria de folosință arabil în suprafață de 1622 mp, (…), situat în com. Mogoșoaia, jud. Ilfov, (…), în valoare orientativă de 16.382,2 EURO;
- teren intravilan, liber de construcții cu categoria de folosință arabil în suprafață de 33 mp, (…), situat în com. Mogoșoaia, jud. Ilfov, (…), în valoare orientativă de 333,3 EURO;
-  teren intravilan, liber de construcții cu categoria de folosință arabil în suprafață de 1576 mp, (…), situat în com. Mogoșoaia, jud. Ilfov, (…), în valoare orientativă de 15.917,6 EURO;
- teren intravilan, liber de construcții cu categoria de folosință arabil în suprafață de 32 mp, (…), situat în com. Mogoșoaia, jud. Ilfov, (…), în valoare orientativă de 3.232 EURO.

Sechestrul a fost menținut și asupra conturile bancare ale lui Dan Condrea, deschise la mai multe unități bancare : 
- Solduri banca 1:  58.435,57 RON; 0,71 RON; 104.189,45 EURO;
- Solduri banca 2: 207.696,87 EURO și 84.254,44 RON;
- Solduri banca 3: 70.968,45 EURO; 153,66 USD; 405,14 EURO; 67,15 EURO; 
- Solduri banca 4: 7.154,23 EURO; 80.716,27 RON, 2.907,13 USD, 70,69 RON (din care 5 RON blocați), 15,69 RON (din care 5 RON blocați), 7.582,5 RON (din care 5 RON blocați), 1.289.35 RON (din care 5 RON blocați), 18.993,55 EURO, 0,19 EURO, 188,37 RON, 10.551,94 RON, 20 RON și 203,23 RON.
- Solduri banca 5: 20.530,63 USD și 636,13 RON.

Ȋn cazul S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L., a fost pus și menținut sechestrul asigurator pentru următoarele imobile:
-  teren intravilan, în suprafață de 2072mp (din acte) / 2060 (măsurată), (…), situat în mun. București, (…), în valoare orientativă de 1.636.880 EURO;
- teren intravilan, în suprafață de 2633mp, (…), situat în com. Mogoșoaia, (…), în valoare orientativă de 49.500,4 EURO;
- construcție (…) în suprafață de 1520mp, (…), situat în com. Mogoșoaia, (…), având valoarea de impunere de 693.256 RON;
- teren intravilan arabil, în suprafață de 11383mp, (…), situat în com. Mogoșoaia, (…), în valoare orientativă de 11.968,3 EURO;
- imobil situat în mun. București, (…), în suprafață de 212,24 m.p., dobândit prin contractul de vânzare - cumpărare (…) de către S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L., având o valoare de impunere de 738.358 RON.

Procurorii Parchetului General au dispus, de asemenea, și „indisponibilizarea și poprirea, prin aplicarea sechestrului asigurător, a sumelor de bani, prezente și viitoare, existente în conturile bancare ale S.C. HEXI PHARM CO. S.R.L”.

Procesul în care HEXI PHARMA are calitatea de inculpat se judecă la Tribunalul București, în faza de cameră preliminară.