Florian Coldea, fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informații, a fost audiat joi de procurorii Secției de investigare a magistraților în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, dosar în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiță. Acesta susținea că fosta șefă a DNA i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în țară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internațional de arestare.

Florian Coldea, a afirmat, după ieșirea de la audieri, că nu a luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune în cazul fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Pe scurt, o singură observație în ceea ce privește pe doamna Laura Codruța Kovesi. Personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune și nici la nivelul instituției nu am obținut niciun fel de informații cu privire la posibile infracțiuni sau posibile date în acest sens", a declarat Coldea, potrivit Agerpres. „SRI a fost implicat în această operațiune de identificare, localizare și aducere în țară a domnului Nicolae Popa. A fost considerată o operațiune de succes, care reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și autoritățile și instituțiile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că deranjează foarte multe persoane. Și, din acest punct de vedere, am văzut că toată lumea face eforturi disperate ca practic această cooperare să afecteze într-un fel sau altul capacitățile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România ca țară de frontieră a NATO și UE”, a precizat Florian Coldea.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews