ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florian Coldea, fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informații, a fost audiat joi de procurorii Secției de investigare a magistraților în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, dosar în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiță. Acesta susținea că fosta șefă a DNA i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în țară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internațional de arestare.

Florian Coldea, a afirmat, după ieșirea de la audieri, că nu a luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune în cazul fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Pe scurt, o singură observație în ceea ce privește pe doamna Laura Codruța Kovesi. Personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune și nici la nivelul instituției nu am obținut niciun fel de informații cu privire la posibile infracțiuni sau posibile date în acest sens", a declarat Coldea, potrivit Agerpres. „SRI a fost implicat în această operațiune de identificare, localizare și aducere în țară a domnului Nicolae Popa. A fost considerată o operațiune de succes, care reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și autoritățile și instituțiile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că deranjează foarte multe persoane. Și, din acest punct de vedere, am văzut că toată lumea face eforturi disperate ca practic această cooperare să afecteze într-un fel sau altul capacitățile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România ca țară de frontieră a NATO și UE”, a precizat Florian Coldea.