ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Fost parlamentar și ministru norvegian, Svein Ludvigsen, a fost condamnat la 5 ani de închisoare după ce a abuzat sexual trei solicitanți de azil, timp de mai mulți ani, a anunțat joi parchetul, relatează AFP, potrivit Agerpres. Decizia nu este definitivă.

În vârstă de 72 de ani, Svein Ludvigsen, a fost găsit vinovat pentru că a abuzat de poziția sa de prefect al regiunii și a exploatat vulnerabilitatea a trei solicitanți de azil, bărbați în vârstă acum între 25 și 34 de ani, dintre care unul suferă de ușoare deficiențe mentale, pentru a profita de ei sexual.

Faptele s-au produs la domiciliul său, la cabana sa, în hoteluri sau chiar la prefectura din Tromso (nord), între 2011 și 2017, potrivit verdictului consultat de AFP.

Cele trei victime au explicat în fața tribunalului că li s-a propus de către Svein Ludvigsen oferte, între altele, de cazare, precum și de locuri de muncă, în schimbul unor relații sexuale. Doi dintre cei trei bărbați au mai spus că se temeau că-și vor pierde permisul de ședere dacă nu satisfăceau dorințele fostului responsabil politic.

Svein Ludvigsen a negat mereu aceste acuzații.

În timpul procesului, el a recunoscut totuși că a avut relații sexuale consimțite cu unul dintre ei în trei rânduri la Oslo, potrivit media norvegiene.

Înainte de a deveni prefect, acest fost responsabil conservator a ocupat funcții politice naționale importante, precum cea de ministru al pescuitului între 2001 și 2005, dar și parlamentar.