Fost parlamentar și ministru norvegian, Svein Ludvigsen, a fost condamnat la 5 ani de închisoare după ce a abuzat sexual trei solicitanți de azil, timp de mai mulți ani, a anunțat joi parchetul, relatează AFP, potrivit Agerpres. Decizia nu este definitivă.

În vârstă de 72 de ani, Svein Ludvigsen, a fost găsit vinovat pentru că a abuzat de poziția sa de prefect al regiunii și a exploatat vulnerabilitatea a trei solicitanți de azil, bărbați în vârstă acum între 25 și 34 de ani, dintre care unul suferă de ușoare deficiențe mentale, pentru a profita de ei sexual.

Faptele s-au produs la domiciliul său, la cabana sa, în hoteluri sau chiar la prefectura din Tromso (nord), între 2011 și 2017, potrivit verdictului consultat de AFP.

Cele trei victime au explicat în fața tribunalului că li s-a propus de către Svein Ludvigsen oferte, între altele, de cazare, precum și de locuri de muncă, în schimbul unor relații sexuale. Doi dintre cei trei bărbați au mai spus că se temeau că-și vor pierde permisul de ședere dacă nu satisfăceau dorințele fostului responsabil politic.

Svein Ludvigsen a negat mereu aceste acuzații.

În timpul procesului, el a recunoscut totuși că a avut relații sexuale consimțite cu unul dintre ei în trei rânduri la Oslo, potrivit media norvegiene.

Înainte de a deveni prefect, acest fost responsabil conservator a ocupat funcții politice naționale importante, precum cea de ministru al pescuitului între 2001 și 2005, dar și parlamentar.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews