ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul director adjunct al Poliției Capitalei Roberto Ababei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce Tribunalul București a admis joi seară propunerea procurorilor DNA de a emite mandat pe numele lui.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată. Acesta este acuzat de trafic de influență.

Potrivit DNA, în perioada 14 iulie — 6 august, Roberto Ababei, în calitate de director general adjunct al Direcției Generale a Poliției Municipiului București, a primit de la doi oameni de afaceri suma de 13.000 euro și produse alimentare, potrivit Agerpres.

În schimb, el i-a lăsat să creadă că, prin funcția deținută, are influență asupra lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracțiuni de evaziune fiscală săvârșite de cele două persoane în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews