Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă.

Greblă este acuzat că a primit foloase necuvenite de la oameni de afaceri pentru a îşi exercita influenţa în beneficiul acestora.
 
Fostul judecător al CCR a fost reținut, în data de 10 martie, pentru 24 de ore, deoarece a fost denunțat că ar fi încercat să șteargă urmele infracțiunilor sale, respectiv să înstrăineze, printr-un interpus, 50 de capre de la ferma sa.

Infracțiunile de care este acuzat Greblă ar fi fost săvârșite începând cu 2010, pe când acesta era senator și șef al comisiei juridice al acestei camere şi au fost continuate până în ianuarie 2015, când era deja judecător CCR. Acuzaţiile sunt extrem de grave: constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a folosi acte false la Vamă, trafic de influență în formă continuată, operațiuni financiare pentru a obține bani, bunuri, alte foloase necuvenite.
 
După ce procurorii au cerut avizul de reținere, Toni Greblă și-a dat demisia de la CCR, renunțând la imunitate.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews