ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul judecător Ovidiu Puțura, în prezent în detenție, a spus că erau liste întocmite de SRI cu pedepsele care trebuiau dispuse, o listă intrând și în posesia sa, pe care a văzut nume precum Puiu Popoviciu, Alina Bica, Rudel Obreja sau Elena Udrea. Puțura a spus că era și Victor Ponta, cu achitare.

„În 2016 aveam o listă obținută din surse cu persoanele care vor fi condamnate și ce pedepse vor primi. Erau persoane la care s-a confirmat acest lucru. Pe lista respectivă era Puiu Popoviciu, de exemplu, am văzut și pedeapsa, era 7 ani. (...) A fost Alina Bica cu condamnarea de 5 sau 6 ani, (...) a fost Rudel Obreja, care nu era o persoană legată de politic, dar care era într-un dosar politic. (...) Avem 9 sau 10 persoane pe care le știam din spațiul public și s-a confirmat. Era o listă, am făcut rost din mediul din mediul juridic, dar am înțeles că a fost inițiată de SRI. Gurile rele spun că cel care ar fi întocmit-o ar fi generalul Dumbravă, dar e o chestiune neverificată. Erau politicieni, unul chiar l-am văzut la închisoare, e vorba de fostul ministru (Dan, n.r.) Șova. Era Ponta cu achitare”, a declarat fostul magistrat și fostul secretar de stat Ovidiu Puțura, la Antena3.

Pe acea listă, a spus Puțura, că era și Elena Udrea. Fostul judecător a mai spus că toți membrii Guvernului erau ascultați pe mandate de siguranță națională.

„Toți din Guvern erau ascultați pe mandate de siguranță națională sau pe un dosar creat în acest scop. Foarte mulți parlamentari erau în situația asta, în perioada 2012 - 2014”, a mai spus Puțura.

Ovidiu Puțura, fost judecător și fost secretar de stat în Ministerul Justiției, a fost condamnat în 2017 de instanța supremă la 5 ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită.