ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu este audiat, miercuri, la DNA Timişoara, în dosarul în care este urmărit penal, alături de alte persoane, pentru finanţarea de către Consiliul Local a echipei de fotbal Poli Timişoara.

Fostul primar din Timişoara Gheorghe Ciuhandu a ajuns, miercuri dimineaţă, la sediul DNA Timişoara, unde a fost chemat încă de luni de procurori pentru a fi audiat în dosarul finanţării clubului de fotbal Politehnica Timişoara.

Ciuhandu s-a prezentat singur la sediul DNA Timişoara, urmând ca acolo să ajungă şi avocatul său.

"Nu am ce să regret. Nu am venit să exprim regrete, am venit să văd dosarul", a spus Ciuhandu, la intrarea în sediul DNA Timişoara.

Procurorii anticorupție l-au anunțat pe Gheorghe Ciuhandu la audierile de luni că este acuzat de abuz în serviciu și că i s-a pus sechestru asigurator pe vilă.

Totodată, ca măsură asiguratorie, procurorii anticorupție au blocat și conturile secretarului Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, acuzat de abuz în serviciu, care a ocupat aceeași funcție și mandatul Ciuhandu, și și-o păstrează și în prezent.

În dosarul finanțărilor ilegale de la Poli mai este implicat de consilierul juridic de atunci, Delia Dumitru, acuzată tot pentru abuz în serviciu.

Procurorii DNA au reținut că acordarea unor sume de bani 'în mod abuziv și contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timișoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C. Politehnica Timișoara S.A. (...) nu au servit intereselor comunității, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat în jurul clubului de fotbal, finanțarea fiind ilegală'.

Un raport al Curții de Conturi a arătat că finanțările pentru clubul timișorean de fotbal, venite din partea Consiliului Județean și din partea Primăriei Timișoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei.