ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul senator PSD Cătălin Voicu, condamnat în 2013 la șapte ani de închisoare pentru corupție, a fost eliberat condiționat din penitenciarul Găești, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Dâmbovița.

Decizia Tribunalului din Dâmbovița confirmă astfel decizia de eliberare condiționată luată în primă instanță.

''Respinge ca nefondată contestația formulată de către (...) Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești împotriva sentinței penale nr.2192/27.11.2015, pronunțată de către Judecătoria Găești (...) condamnat fiind Voicu Cătălin, aflat in Penitenciarul Găești.(...) Definitivă. Pronunțată în ședința publică din data de 12.02.2016'', se arată pe portalul instanțelor.

Astfel, din pedeapsa inițială de șapte ani, fostul senator a executat aproape trei ani. Cazul parlamentarului marcase o dublă premieră în România - a fost primul ales adus cu mandat la DNA și primul care a ajuns în arest în timp ce era senator. Cătălin Voicu a fost acuzat că a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic pentru a interveni, prin intermediul fostului judecător de la instanța supremă Florin Costiniu, la magistrați și polițiști pentru a obține decizii favorabile în dosarele în care cei doi erau implicați.

Comisia penitenciarului Găești a recomandat eliberarea fostului senator pentru că acesta s-a comportat ca un deținut model, pentru că a participat la activitățile din interiorul penitenciarului și pentru că mama lui este bolnavă.

Ca să-i convingă pe magistrați să-l elibereze, Voicu a susținut vineri, în fața instanței, că a muncit în penitenciar.

"Am muncit și la wc-uri. Nu m-am dat în lături de la nicio muncă. Din prima zi de pușcărie am zis că muncesc orice. În penitenciar e mai josnic ca în evul mediu. Pentru unii ar părea umilitor ce am făcut eu", a susținut fostul parlamentar, conform Cotidianul.

Cătălin Voicu a vorbit și despre cărțile scrise în penitenciar, susținând că el este autorul și că au un clar caracter științific. Voicu a scris șase cărți după gratii.

''Toată activitatea mea profesională se pliază pe lucrările mele științifice'', a afirmat fostul parlamentar.