Procurorul-șef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a declarat duminică seară, la Craiova, că inculpatul Gheorghe Dincă a recunoscut, în cadrul anchetei, că a ucis-o pe Alexandra Măceșan, minora din Dobrosloveni, joi 25 iulie, în jurul orei 12:00, după ce a surprins-o cu telefonul în mână și că, ulterior, i-a incinerat corpul, informează Agerpres. Există indicii că a procedat în mod similar și cu cea de-a doua victimă, Luiza Melencu, dispărută în luna aprilie.

„În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima pe 25 iulie, în jurul orei 12:00, la domiciliul său și, ulterior, i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o suprimându-i viața atunci când a surprins-o cu telefonul în mână. Cu privire la cea de-a doua victimă există indicii că inculpatul a săvârșit același gen de infracțiuni și urmează să ofere detalii în cadrul audierilor reluate de colegii mei acum, la ora 20:00”, a declarat procurorul DIICOT.

Potrivit Georgianei Hosu, Institutul Național de Criminalistică al Poliției Române a transmis raportul privind expertiza genetică judiciară parțială, din care reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât și al inculpatului.

„În cenușa aflată într-un butoi metalic, prin cernere, au fost identificate mai multe fragmente de oase calcinate și dinți de natură umană. Alături de aceste fragmente, au fost găsite trei inele, un lănțișor, alte două fragmente de lănțișoare, o bucată metalică de formă dreptunghiulară, precum și o bucată similară unei monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului a fost găsit, de asemenea, un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei ca aparținând fiicei sale”, a mai declarat procurorul DIICOT duminică la Craiova.

Alexandra Măceșanu, o tânără de 15 ani din comuna Dobrosloveni, județul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal. Aceasta a făcut autostopul și a fost luată cu mașina de Gheorghe Dincă.

În cursul zilei de joi, minora a sunat de trei ori la numărul unic de urgență 112, plângându-se că a fost sechestrată și violată, însă autoritățile nu au reușit să identifice corect locul din care inițiase apelurile telefonice. Anchetatorii au început percheziția domiciliară la locuința bărbatului de 66 de ani din Caracal abia vineri dimineața, 19 ore mai târziu. Criminalul a mărturisit duminică însă că a omorât-o imediat după ce a surprins-o joi vorbind la telefon.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews