ACTUALIZARE 28.11/ 11:25 Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal, a mărturisit, miercuri, la DIICOT că împreună cu vecinul său, Ștefan Risipiceanu, a violat-o pe Luiza Melencu, adolescenta dispărută în luna aprilie, scrie Evenimentul Zilei.
 
Dincă a mai afirmat că Luiza a fost ținută mai multe zile în casă, adăugând că le-a omorât de furie pe cele două adolescente.  În luna august, într-o emisiune televizată, Daniela Dincă, fiica lui Gheorghe Dincă, făcea mai multe declarații legate de vecinul lui Dincă. Ea afirma că atunci când a trecut prin fața casei tatălui său a văzut ieșind din curte două persoane.

„Nu aveam de unde să-i cunosc pentru că eu nu am copilărit acolo. Era o persoană mai înaltă, una mai scundă, cel scund avea o plasă în mână. I-am văzut o fracțiune de secundă, cât a trecut mașina. Fratele i-a recunoscut, a spus că sunt Vică și Fane, doi vecini”, a declarat Daniela Dincă.
Ștefan Risipiceanu nu recunoaște însă că a violat-o pe Luiza Melencu, subliind că vrea să vadă probele existente împotriva sa.
 
Știrea inițială

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anunțat, miercuri, că a fost reținut un bărbat în vârstă de 46 de ani, pentru că a violat-o pe Luiza Melencu atunci când fata era în casa lui Gheorghe Dincă. Atât cel reținut, cât și Dincă, au violat-o pe tânără, informează Mediafax.

„Inculpatul, 46 de ani, a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar acum confirm că au fost administrate probe suficiente, științifice și testimoniale, pentru a formula acuzații oficiale. La 14 aprilie, jurul orei 12, după ce Gheorghe Dincă a răpit-o prin constrângere cu acte de violență pe Melencu Luiza, care aștepta la ocazie, a dus-o la domiciliul acestuia pentru exploatare sexuală în interes personal și a fost surprins de inculpatul reținut”, transmite Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT.

Potrivit lui Hosu, bărbatul a observat-o pe Luiza Melencu secherstrată în mașină. El făcea parte din anturajul lui Gheorghe Dincă.

Atunci când a fost reținut, a spus anchetatorilor că i-a cerut lui Gheorghe Dincă să intrețină relații sexuale cu tânăra.

Bărbatul era folosit de Dincă ocazional la muncile din gospodărie.

„La explicațiile ocupate de Dincă Gheorghe, în sensul că victima e o fată pe care a adus-o pentru a intreține relații sexuale, inculpatul reținut i-a solicitat ăs ii permită și lui întreținerea unei asemenea relații cu Melencu Luiza. În aceste împrejurări, pentru a-și conspira faptele, inculpatul Dincă Gheorghe a fost de acord. Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea Dincă, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânără”, a mai spus Hosu.

Bărbatul reținut este o persoană fără loc de muncă, fără școală, fără un domiciliu stabil, fără venituri, necăsătorit, fără copii și este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

„Pentru a înlătura orice speculație, vreau să fac o subliniere importantă: acest inculpat nu este cunoscut cu antecedente penale și nu există nici o conexiune între inculpat și vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT. De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participație la comiterea infracțiunilor reținute deja în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe (omor, n.r.). Cu alte cuvinte, inculpatul reținut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârșirea celorlalte infracțiuni pentru care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Gheorghe Dincă”, a mai spus adjunctul DIICOT.

Inculpatul va fi prezentat instanței de judecată, procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul se numește Ștefan Risipiceanu.