ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce CSM a considerat că Steven van Groningen, șeful patronatelor bancare din România, a făcut afirmații care afectează independența justiției din România, iată că o bancă străină cu filiale și în țara noastră vrea să dea în judecată Statul român deoarece acesta ”i-ar fi răpit dreptul de a face profit din suferința și ruina cetățenilor acelui stat”, după cum dezvăluie Gheorghe Piperea.

Avocatul, care este unul dintre inițiatorii legii dării în plată, susține de fapt că această bancă face un șantaj asupra sistemului judiciar, dar în principal la Curtea Contituțională, cea care va decide dacă legea poate fi aplicată așa cum a fost votată de Parlamentul României.

”Banksterii au trecut la santaj. De la stadiul socialismului (anti)stiintific descris de sloganul "suntem prea mari ca sa fim lasati sa falimentam", micro-sufletele si oligo-mintile care conduc aceste mega-plagi economice au trecut la metastaza comunismului in starea sa maligna, postbelica, descrisa de amenintarea "dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine". Seful muribundei Deutsche Bank avertizeaza asupra "consecintelor fatale" asupra deponentilor si asupra fondurilor de pensii ale colapsului bancii.

Seful unei banci mai pricajite, dar listata sistemica de BNR, ameninta Statul roman ca il va da in judecata pentru ca, prin legea darii in plata, i-ar fi rapit dreptul de a face profit din suferinta si ruina cetatenilor acelui stat. Tinta santajului este sistemul judiciar si, mai ales, Curtea Constitutionala, autoritati care trebuie sa stie ca, daca se intampla sa le dea dreptate debitorilor doritori de eliberare din sclavie sau, si mai rau, sa declare legea constitutionala, vor avea de plata. Niste penibili autori de stiri fierbinti s-au apucat chiar sa calculeze cam cat ar trebui sa platim, fiecare dintre noi, cu titlu de despagubiri, pentru ca ne-am permis sa contestam dreptul grofului de a face bani din sclavia noastra, ca pe vremea lui Horea.
Soldatii furtunii nu isi imagineaza ca nu mai suntem la sfarsitul sec XVIII, iar judecatorii inteleg si tin la independenta lor, fiind chiar furiosi si vindicativi cand li se incalca independenta si reputatia. Dovada ca banksterii au fost sanctionati, recent, tocmai pentru ca si-au permis sa le puna la indoiala, public, stiinta de carte, impartialitatea si independenta.

In final, va dau o ghicitoare de uichend : se da o banca care* se crede aristrocrata in Romania si care ii da un credit de 3 mil euro unui oarecare Prins Pol, care se crede vita regala. Creditul nu se da pe rating, nici pe garantii, ci doar pe mail-ul scurt al sefului de banca. Garantia nu se mai constituie, banii nu se mai restituie, dosarul merge la work-out persoane fizice, dospeste acolo un timp, dupa care trece la persoane juridice si, in final, se pierde. BNR nu se supara. De ce oare?

*cacofonie intentionata”, a scris Gheorghe Piperea pe contul său de Facebook.