ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Europeană a Drepturilor Omului va da în această săptămână o decizie pilot împotriva României din cauza condițiilor din penitenciare.

În acest context, Gigi Becali a vorbit din nou despre condițiile grele în care stau deținuții. Totodată, el a repetat că mulți dintre directorii de penitenciare sunt niște „criminali”, pentru că găsesc plăcere în a-i face pe condamnați să sufere.

„Eu vă întreb: de ce trebuie să așteptăm noi decizia europenilor ca noi, pe românii noștri din neamul nostru, să le facem condiții să poată să trăiască? Noi suntem handicapați? Suntem sclavi care așteptăm tot timpul de la stăpân să ne dea cu biciul, ca să avem noi grijă de oameni? Noi nu suntem asta! Știți care e situația la noi? La noi, conducătorii sunt oameni de nimic, oamenii care conduc statul, sunt oameni de nimic, de doi lei, care nu au dragoste, iar ăștia de la ANP (Administrația Națională a Penitenciarelor - n.r.) au și mentalitate criminală! Am fost acolo, am văzut, am simțit!

De exemplu, Victor are un an și două luni și nu a luat învoire acasă. Pușcăria l-a propus spre eliberare condiționată, adică s-a educat, dar i-au dat amânare. Și Victor s-a dus în audiență la ANP și ăla i-a spus ”ce e aia, domnule, învoire? pușcăria se face la pușcărie, nu acasă!”. Îți dai seama omul ăsta cât de criminal este? Era mai criminal decât Ficior și Vișinescu! Ei nu fac nici curățenie, nu-s nici condiții, sunt bolnavi cu demonii de criminalitate, vor să chinuiască oamenii, așa se simt bine! Directorii de pușcării, nu toți - la Jilava e unul cuminte, dar jumate cel puțin sunt bine când sunt stăpâni pe oameni de sclavi! Să dea odată legea asta a grațierii să iasă 2.000, 4.000, 5.000 de oameni. 10.000 normal trebuie să iasă, ca să poată să doarmă oamenii ăia fără ploșnite! Îi lasă să doarmă cu ploșnite, că așa le convine directorilor criminali!

Sunt dumnezei pe pământ, că sunt stat în stat, sunt eclave care nu fac parte din teritoriul României și nu respectă legile țării, că avem parlamentari de nimic, de doi lei, zero - să vedem ce face ministrul ăsta nou, miniștrii doi lei, zero, senatori de doi lei, zero, președinte de doi lei, zero, că am făcut atunci la președintele Băsescu cerere și nu s-a făcut nimic! Noi avem stat de doi lei, zero!”, a spus Becali, pentru B1 TV.