ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigi Becali a învins statul român la CEDO în procesul pe care l-a intentat în urma cazului în care a fost condamnat în celebrul „Dosar Valiza”, notează as.ro.  

În iunie 2013, patronul lui FCSB a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită. În același dosar, Teia Sponte primise o pedeapsă de doi ani cu suspendare, în timp ce Victor Pițurcă a fost condamnat la un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului.

Gigi Becali a avut câștig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Anunță că este gata să ceară despăgubiri de 9 milioane de euro.

„Astăzi am primit o veste pe care o aștept de 10 ani. O veste de mare bucurie, de mare fericire pentru mine! Fetele mele 18 ani, și Teodora, și Alexandra… nu am fost acasă. Și mult a suferit familia mea și mama mea pentru ce am fost batjocorit și condamnat! A venit vestea astăzi de la CEDO… condamnă România pentru un proces neechitabil lui Becali George. Adică a fost condamnat pentru o faptă care nu era incriminată. Sunt prea fericit, trăiesc o bucurie a sufletului.

Pentru 800.000 mi-au luat 3 milioane de euro! Trebuie să îmi dea, dacă a luat de 3 ori atunci trebuie să dea de 3 ori… adică să dea 9 milioane de euro. Și plus daunele pe care le voi cere eu pentru celelalte vătămări care mi s-au întâmplat. Nu banii sunt problema, ci mulțumirea sufletească! Nu mai am răutate, poate așa a făcut Dumnezeu acum! De ce? Dacă era acum câțiva ani poate făceam tam-tam mare. Dar totuși oamenii care au făcut asta trebuie să fie spus numele lor. Nu știu dacă fac păcat, dar trebuie să spun numele lor.

Eu acum în fața voastră, cu slavă, cu bucurie… aștept al treilea nepot acum! Vezi cum face Dumnezeu? Vezi cum face?”, a declarat Gigi Becali, în cadrul unei conferințe de presă.