ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigi Becali a câștigat procesul prin care cere despăgubirile pentru un teren care i-a aparținut și pe care primăria a construit pasajul Pipera. Inițial, autoritățile i-au plătit lui Becali drept despăgubiri aproape 70.000 de euro, sumă considersată de judecători prea mică, anunță B1 TV.

Totul a început în urmă cu șase ani, când Gigi Becali a dat în judecată Primăria. Latifundiarul din Pipera a fost nemulțumit de cuantumul mic al despăgubirilor primite pentru un teren expropriat din Pipera. Terenul avea 1.773 de metri pătrați și era amplasat pe Șoseaua Pipera.

Primăria a decis să îi dea lui Becali 68.000 de euro, adică aproximativ 38,35 de euro pentru un metru pătrat. Omul de afaceri s-a adresat însă Instanței. Tribunalul București a hotărât ca omul de afaceri să primească suma de 590 de euro pentru fiecare metru pătrat de teren, respectiv peste un milion de euro în total.

Decizia Tribunalului a fost atacată de municipalitate la Curtea de Apel București, care a stabilit un cuantum al despăgubirilor de 773.000 de euro. Instanța Supremă a decis să întoarcă dosarul la Curtea de Apel. care a decis acum că Becali trebuie să primească 950 de mii de euro.

„Eu le-am zis că vreau 800 de euro pe metru pătrat, deci trebuie să-mi dea 1,2 milioane de euro. Le-am zis: . Mi-au dat 70.000. Eu le-am zis că nu accept și că vreau 500.000, iar ei au zis că nu-mi dau. N-au vrut să plătească jumătate din bani, acum să-mi plătească dublu! Eu nu am nimic cu statul, am cu Primăria Capitalei. O să-mi spună să-i mai las două-trei luni și o să-i mai las, dar dacă nu-mi dau banii, pun sechestru pe conturi. O să fac o concesie, să las trei-patru luni, că apoi se va vehicula c... E bine că ați făcut emisiunea asta, să rămână mărturie că e de șase ani procesul. Dacă nu-mi dau banii, o s-o dau în judecată și pe fina (Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei - n.r). Care e problema?”, a susținut Becali pentru B1 TV.

Acesta a mai insinuat că unele lucruri ar fi ilegale deoarece, la expropriere, unii ”băieți buni” au luat 1.000 de euro pe metru pătrat fără să ajungă în Instanță, iar el a trebuit să se judece numai pentru 690 de euro.

”Au fost atunci expropriați mai mulți. Unii au luat 1.000 de euro fără judecată, cei care au fost băieți buni. Eu m-am judecat și am luat 690 de euro. La ăia nu a fost nevoie de Instanță.

Mie mi-e frică să fiu băiat bun. Asta ar însemna să fie DNA apoi cu ochii pe mine și eu nu mai vreau să fie DNA cu ochii pe mine”, a mai spus Gigi Becali.