ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Grindeanu a declarat că nu este de acord cu punerea în discuție a unor probleme legate de amnistie, dar nu exclude o discuție despre grațieri, dar nu pentru infracțiunile grave, care privesc corupția, evaziunea, alte infracțiuni majore.

„Nu sunt de acord să punem în discuție probleme legate de amnistie, dar nu exclud o discuție despre grațieri, însă nu pentru infracțiuni grave, care privesc corupția, evaziunea, alte infracțiuni majore", a spus, pentru Mediafax, premierul Grindeanu.

Șeful Executivului a subliniat că este poziția sa de principiu în discuțiile și demersurile referitoare la aceste probleme.

Surse judiciare au declarat marți, pentru Mediafax, că se lucrează la un proiect de ordonanță de urgență privind grațierea, care ar urma să fie discutat în ședința de miercuri a Executivului. Proiectul prevede și modificarea altor legi din justiție, precum cea referitoare la punerea în acord a abuzului în serviciu cu decizia CCR, potrivit acelorași surse.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat, marți, înainte de ședința Plenului CSM, în legătură cu legea amnistiei și a grațierii, că va discuta despre o eventuală legea a grațierii cu premierul după ce se vor încheia discuțiile la CSM, precizând că grațierea este susținută și de asociațiile profesionale ale magistraților,„pentru că este un atribut al fiecărui stat în materie penală pentru un astfel de act de clemență".