ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a afirmat joi că este "complet nevinovat" și că acuzațiile care i se aduc sunt "total ridicole".

"Din punctul meu de vedere, sunt complet nevinovat. Mi se par total ridicole aceste acuzații, dar urmează ca, împreună cu avocatul, să analizăm și să revenim", a declarat Ilan Laufer la ieșirea de la audieri de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR, potrivit Agerpres.

Conform unor surse judiciare citate de Agerpres, Ilan Laufer este suspectat de evaziune fiscală și delapidare în dosarul în care este implicată Carmen Adamescu, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii de către patru persoane fizice, respectiv cinci persoane juridice, a infracțiunilor de delapidare în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, gestiune frauduloasă în formă continuată, evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul este estimat la peste 90 de milioane de lei.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada 2004 - 2017, o persoană, profitând de funcțiile deținute în cadrul unei societăți comerciale, respectiv de administrator, președinte al consiliului de administrație și director general, cu ajutorul unui membru al familiei, ar fi acționat pentru delapidarea de importante sume de bani din conturile și casieria firmei în modalitatea însușirii pentru sine sau pentru terțe societăți, controlate de aceasta și membrii familiei sale", relevă comunicatul IGPR.

"În mod similar, persoana respectivă ar fi acționat pentru delapidarea altor sume de bani din conturile firmei în modalitatea însușirii pentru societăți controlate de aceasta în mod direct sau prin membrii familiei sale", se mai arată în comunicat.

"Sumele de bani cu care a fost păgubită societatea au ajuns să fie încasate de 4 companii nerezidente, înregistrate în Cipru și Elveția, dar și de societăți din România, în baza unor facturi având ca obiect operațiuni fictive de prestări de servicii", precizează sursa citată.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 3.592.044 de lei, iar prejudiciul total în cauză este de 90.684.632 de lei.

Până în prezent, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor imobile aparținând persoanelor fizice și juridice cercetate, respectiv asupra unor părți sociale și acțiuni deținute de aceștia.

În cauză fusese instituită anterior măsura preventivă a controlului judiciar față de administratorul firmei.