ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bunica de 90 de ani a Anei Maria Pătru a fost chemată la Direcția Națională Anticorupție pentru declarații, dar la fața locului bătrâna a suferit un atac de panică și a necesitat îngrjiri medicale, anunță Cotidianul.

Nicolița Simionescu a fost adusă de la locuința sa din județul Vâlcea, de la aproximativ 200 de kilometri de București pentru a fi audiată ca martor în dosarul fostei șefe a Autorității Electorale Permanente.

Avocatul Anei Maria Pătru a declarat că Nicolița Simionescu nu a făcut declarații, prelevându-se de acest drept, pentru că este rudă apropiată cu Pătru.
„Nu auzea, nici nu știu cât a înțeles dumneaei din ce i s-a explicat acolo. S-a prelevat să nu dea declarații și avea dreptul prevăzut de Codul de Procedură Penală pentru că este rudă apropiată cu persoana cercetată, respectiv Ana Maria Pătru. (...) I s-a adus la cunoștință faptul că i s-a pus sechestru pe un teren de 1.000 de metri și pe o construcție. A semnat, a luat la cunoștință”, a declarat Veronel Rădulescu.
 
Legea permite, în cazuri speciale, audierea la domiciliu a persoanelor în cauză. 

Ana Maria Pătru, fosta Șefă a Autorității Electorale Permanente, plasată în control judiciar într-un nou dosar de corupție. DNA o acuză pe Pătru că ar fi primit mită 600.000 de euro de la reprezentanții unei firme de software. În schimbul banilor, Pătru ar fi promis că va interveni pentru ca o anchetă care viza societatea IT să fie soluționată favorabil.