ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție și ai celor mai mari curți de apel din țară au votat pentru menținerea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (S.I.I.J.), în urma consultării inițiate de Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, informează portalul Știripesurse.ro .

Judecătorii Î.C.C.J. au votat pentru menținerea S.I.I.J., cu unele modificări în organizarea acesteia.

Anterior, adunările generale ale judecătorilor de la Curtea de Apel București, Curtea de Apel Oradea, Curtea de Apel Alba, Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Ploiești și alte instanțe au votat, de asemenea, pentru menținerea S.I.I.J.

Împotriva desființării secției de cercetare disciplinară a magistraților s-au exprimat și procurorii de la Parchetul Curții de Apel Timișoara, Parchetul Curții de Apel Brașov, Parchetul Curții de Apel Oradea, Parchetul Curții de Apel Cluj și Parchetul Curții de Apel Ploiești.