ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Profesorul de rasism” Vladimir Tismăneanu a pierdut definitiv la ÎCCJ procesul cu CNCD intentat în urma celebrului scandal al ciorilor de pe aeroportul Țăndărei, de acum trei ani, anunță InPolitics. Știrea readuce în atenție adevărata față a intelectualului evreu de fascist și rasist notoriu.

În urmă cu 3 ani, prin Hotărârea nr. 394/06.05.2020, politologul Vladimir Tismăneanu a fost amendat cu 5.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru postarea publicată pe Facebook cu „ciorile din Țăndărei”, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi, transmite JustNews.

Volodea Tismăneanu publicase pe Facebook o imagine cu tentă rasistă, în care apăreau niște ciori cu mesajul: „Aeroportul Țăndărei, toate zborurile au fost anulate”. Ulterior, Tismăneanu a șters postarea și s-a scuzat că a primit pe messenger poza, care „se voia haioasă”. „Nu-i deșlusisem implicațiile rasiste. Nu trăiesc în Romania, nu cunosc o mulțime de detalii”, a pretins fostul politruc comunist, prefăcându-se că nu înțelege cum stă treaba cu ciorile în România deși s-a considerat apt să înjghebe un „raport” falsificat al comunismului. Dacă el nu înțelege România, și aceasta n-ar fi de mirare, nu același lucru se poate spune de cea care i-a trimis gluma rasistă, Denisa Comănescu, directoare Humanitas, editură care se autoconsideră un far al moralității și eticii pe Planeta Pământ. În mod curios, nimeni nu a sancționat-o pe directoarea Humanitas iar corul de ciori ale societății civile - în sensul de croncănitoare - care invadează spațiul public pentru orice prostie acum a făcut pliscul mic.

Volodea Tismăneanu, provenit dintr-o familie evreiască de bolșevici, a contestat în instanță amenda primită din partea CNCD și a câștigat procesul derulat în primă instanță la Curtea de Apel București, astfel că Hotărârea nr. 394/06.05.2020 a CNCD a fost anulată.

Însă marți, 7 martie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a întors soluția instanței de fond și a dat dreptate definitiv Consiliului anti-discriminare:

  • Detalii soluție: Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei, formulată de către recurentul reclamant Vladimir Tismăneanu. Respinge excepția nulității recursului invocată de către recurentul reclamant Vladimir Tismăneanu. Admite recursul declarat de pârâtul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva sentinței civile nr. 123 din 5 februarie 2021 a Curții de Apel București – Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal. Casează în tot sentința recurată și, în rejudecare: Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Respinge recursul declarat de reclamantul Vladimir Tismăneanu împotriva sentinței civile nr. 123 din 5 februarie 2021 a Curții de Apel București – Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunțată astăzi, 7 martie 2023, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței.

Soluția de a-l sancționeze pe Vladimir Tismăneanu pentru comportament fascist în urma postării unei fotografii discriminatoare la adresa rromilor din Țăndărei, este, însă o mare nedreptate, considera Ion Spânu la data amendării de către CNCD:

„Sigur, este surprinzător că tocmai el, care, ca evreu român, militează împotriva antisemitismului, nu și-a dat seama că postarea sa este tot un act de discriminare, echivalent cu antisemisemitismul pe care, în mod firesc, îl condamnă.

Dar, Vladimir Tismăneanu nu este singurul vinovat, ba, aș spune, vinovatul principal este cea care i-a trimis, triumfătoare, această fotografie cu întreg comentariul discriminator: DENISA COMĂNESCU, directoare generală a HUMANITAS FICTION.

Informația apare chiar în postarea lui Tismăneanu, dar, se pare, cei care au sărit la gîtul istoricului american nu știu cine este Denisa Comănescu și astfel au ignorat rolul ei în această măgărie:

Denisa Comănescu, cea care a generat, în realitate, acest caz, nu este fitecine, ci ditamai scriitoarea, premiată de USR, de PEN, invitată în SUA de Universitatea Iowa, membră în Parlamentul Cultural European, tradusă în Suedia de Dan Shafran cu volumul „Glädje utan försoning” (Förlags ab Gondolin, Stehag, 1999), și în Spania de Joaquin Garrigos cu volumul „Regreso del exilio” (AdamaRamada Ediciones, Madrid, 2008). De cîțiva ani, poeta lui Pește se află chiar în „Top 100 femei de succes”.

Aversiunea Denisei Comănescu față de cetățenii românii de etnie rromă nu se manifestă doar în comentariul fotografiei cu ciorile, ci și în propria ei operă literară, așa cum observăm în poezia „Peștele”, inclusă chiar în volumul „Barca pe valuri”, apărut în 1987, în care face versuri pe seama unui „ȚIGAN c-un crap chinezesc de 8 kile”.

Așadar, dacă CNCD se va autosesiza în privința lui Vladimir Tismăneanu pentru discriminarea rromilor din Țăndărei și, așa cum a anunțat deja, va sesiza și Universitatea Maryland din Statele Unite, unde acesta este profesor, corect ar fi să se autosesizeze și împotriva Denisei Comănescu, cerînd și un punct de vedere din partea lui Gabriel Liiceanu, șeful acesteia și patronul editurii Humanitas, care se pretinde etalon de etică și morală!

Nu poți să-l pui la zid pe cel care a primit fotografia și mesajul discriminatoriu și s-o lași în pace pe cea care le-a trimis și popularizat. Deci, dreptate pentru Tismăneanu! Să nu fie lăsat singur în bătaia puștii CNCD!”, scria Ion Spânu, pe bună dreptate.