ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspecţia Judiciară a CSM s-a autosesizat în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Inspectorii vor verifica dacă Parchetul Tribunalului Bucureşti este competent în a investiga moartea agentului care deschidea drumul coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea.

Decizia de autosesizare a venit ca urmare a articolelor apărute în presă şi în care s-a sugerat că implicarea lui Gabriel Oprea în acest caz ar face ca dosarul să fie strict de competenţa Parchetului General sau a DNA.

Ancheta deschisă în acest caz presupune şi verificarea modului în care vicepremierul beneficia de escorta poliţiei în seara accidentului.

Ministrul de Interne a declarat, ieri, la ieșirea de la Parchet, că a răspuns la toate întrebările procurorilor. A evitat însă să răspundă la cele mai multe dintre întrebările jurnaliștilor. Gabriel Oprea a spus din nou că în seara accidentului venea de la o instituție din domeniul securității naționale, dar nu a specificat în ce direcție se deplasa.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea mergea acasă în seara în care a murit polițistul Bogdan Gigină, a declarat șoferul acestuia în fața anchetatorilor, potrivit unor surse judiciare, citate de digi24.ro.

Șoferul a mai spus că îl aducea pe vicepremier de la Serviciul Român de Informații.

În momentul accidentului, motocicleta lui Bogdan Gigină se afla la aproximativ 80 de metri în fața mașinii cu care mergea Gabriel Oprea. Între cele două vehicule se mai afla o mașină de poliție.

Imediat după accident, polițiștii au considerat că este nevoie ca mașina lui Gabriel Oprea să plece din zonă – s-a pus în aplicare un plan de urgență care prevede evacuarea demnitarilor în situații periculoase.