ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mandatul lui Mircia Gutău, candidatul Partidului Ecologist Român (PER), câștigătorul alegerilor din 5 iunie 2016 pentru funcția de primar la Râmnicu Vâlcea, a fost invalidat de instanță.

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus "invalidarea alegerii domnului Gutău Mircia, candidat din partea Partidului Ecologist Român la alegerile locale din 5.06.2016, în funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru neîndeplinirea condiției de eligibilitate constând în inexistența unei hotărâri judecătorești definitive prin care s-a aplicat interdicția exercitării dreptului de a fi ales", potrivit comunicatului de presă.

Mircia Gutăua declarat pentru Agerpres că va contesta decizia Judecătoriei prin care i-a fost invalidată alegerea la scrutinul din 5 iunie:

"Nu înțeleg decizia instanței, sincer, dacă aveau nelămuriri, mi le puteau foarte bine solicita. Eu am toate actele necesare la care face referire decizia instanței, pe care am să le depun mâine, la prima oră", a spus Gutău.

Decizia poate fi atacată în termen de 30 de zile din momentul luării la cunoștință.