ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simina Tănăsescu, fost consilier prezidențial al președintelui Klaus Iohannis, a fost numită judecător la Curtea Constituțională, în locul lui Petre Lăzăroiu. Decretul a fost semnat luni, 6 mai 2019.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 6 mai a.c., decretul privind numirea în funcția de judecător la Curtea Constituțională a doamnei Elena-Simina Tănăsescu pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2019”, anunță Președinția.

Simina Tănăsescu a demisionat de la Cotroceni în 20 iunie 2018, în urma scandalului provocat de o discuție avută cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu pe tema mandatului acestuia. Președinția pretindea la acel moment că nu a fost nicio presiune, dar că nu trebuie să existe niciun fel de suspiciune în rândul opiniei publice. Plenul Curții Constituționale a decis sesizarea Comisiei de la Veneția în legătură cu discuția dintre Simina Tănăsescu și Petre Lăzăroiu. 

Scandalul a izbucnit după ce judecătorul constituțional Petre Lăzăroiu a declarat că a avut o întâlnire cu consilierul prezidențial Simina Tănăsescu, aceasta spunându-i că fundația VeDem Just îi cere președintelui să emită un decret de revocare a sa de la CCR.

Lăzăroiu spunea că mandatul său este perfect legal și că ”se vrea neapărat să se creeze o presiune”. Ulterior, judecătorul CCR a declarat că Simina Tănăsescu nu i-a cerut să demisioneze și nici nu s-a simțit presat din partea acesteia.