ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a analizat pe blogul său dezvăluirile redate în ultimul timp de Sebastian Ghiță, care au dus la suspendarea lui Florian Coldea din funcția de conducere din cadrul SRI.

Jurnalistul a comentat și relația pe care șeful SRI a avut-o de-alungul timpului cu Sebastian Ghiță, cei doi chiar mergând împreună cu familiile în concedii în diferite destinații exotice.

„Miercuri, 11 ianuarie 2017, într-o nouă înregistrare Sebastian Ghiță s-a referit la relația sa cu Florian Coldea, prim-adjunctul directorul SRI, conducător operativ al Serviciului din 2006, de peste 11 ani, așadar:
„La începutul anului 2010, la începutul lunii februarie, am fost împreună cu familiile în Seychelles, doar noi. Eram înainte de congresul PSD și am hotărît să mergem într-o vacanță pe o insulă exotică. Am stat împreună, și se poate verifica ușor, la Hilton Seychelles Nord Resort. Dintr-o întîmplare, am găsit acasă plicul cu facturile de la acel hotel. Am stat zece zile (…) Nu a fost singura vacanță petrecută cu Florian Coldea. În octombrie 2012 am fost împreună cu Vasile Dâncu și cumnatul meu Cristi Anastasescu în Toscana, în Italia, unde am stat la o vilă numită Locanda DellʼAmorosa. Iată și un document de la acea vilă cu numele noastre tipărite pe document. (...) Vă mai dau doar un exemplu de astfel de vacanță și o poză cu familiile la Disneyland, la Paris, în poză apare doamna general Dorina Coldea, soția domnului Coldea”.

Privită chiar și în treacăt, confesiunea lui Sebastian Ghiță spune doar atît despre aventura sa cu Florian Coldea în Seychelles: C-a fost acolo, la începutul lui februarie 2010, împreună cu familiile, „doar noi”.”, a scris Ion Cristoiu.

Citiți AICI întreaga analiză