ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a analizat pe blogul său scandalul momentului în care este implicat fostul conducător SRI, generalul locotenent Florian Coldea, care a fost suspendat din funcție și care urmează să fie cercetat și verificat de către o comisie a acestui serviciu.

„Așa cum am mai scris (precizez asta de fiecare dată, nu pentru a mă grozăvi, ci pentru a evita suspiciunea de autoplagiere), ca Istoric al clipei, dar și ca Istoric, supun verificării critice Scandalurile de care România n-a dus, nu duce și nu va duce lipsă. Verificarea critică înseamnă trecerea vorbelor, faptelor și documentelor prin examenul crucial al îndoielii carteziene. M-am obișnuit să fac asta, pentru că sînt istoric al clipei, dar și pentru că mi-e groază la gîndul c-aș putea fi manipulat. Prefer să greșesc punînd la îndoială ceea ce mi se oferă în spațiul public, decît să înghit pe nemestecate tot felul de gogoși. Sub acest semn nu pot să nu observ că, după 12 ianuarie 2017, mai precis după  Comunicatul SRI privind punerea la dispoziția directorului, „potrivit prevederilor legale”, a generalului locotenent Florian Coldea, Presa noastră a luat-o razna.

Razna de tot. Dacă ar fi să credem zicerilor publice, spuse sau scrise, timp de 12 ani România a fost dominată la modul absolut de o singură persoană: Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI. În toată această perioadă, România a avut doi președinți, patru premieri, trei Parlamente, doi directori SRI, trusturi de presă, ONG-uri, lideri de opinie, polițiști și gardieni. A avut, dar a avut degeaba. Cel care a făcut și desfăcut, a blocat construirea de autostrăzi, a pus președinți, a ținut președinți în fotoliul de la Cotroceni, a dat jos premieri, a condus toate Guvernele prin ofițerii acoperiți, a dat legi prin Parlamentul manipulat de el, într-un cuvînt, a fost ca un fel de Stalin din Pădurea Băneasa, s-a numit Florian Coldea. Din punctul de vedere al atmosferei generale, nota dominantă în ultimii 12 ani a fost – dacă ar fi să credem Presei – Teroarea.”, a scris Cristoiu.

Citește AICI întreaga analiză a lui Ion Cristoiu

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews