ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a comentat pe blogul său despre abuzurile care au ieșit la iveală în ultima perioadă de timp și vizează Sistemul instituțiilor de forță, având aza Binomului SRI-DNA.

Aceste dezvăluiri au aparținut Elenei Udrea, Alinei Bica, lui Daniel Dragomir, Mircia Gutău sau Traian Remeș. Condamnările de la CEDO au fost confirmări ale existenței justiției „dependente de Sistem, care a folosit-o și o folosește pentru răfuieli politico-mafioate”.

„Duminică seara, la B1Tv, m-am străduit să avertizez că Abuzurile în numele Justiției independente trebuie să-i neliniștească și pe oamenii simpli, deși aceștia ar putea crede că doar cei de la vîrf pot fi victime. Desigur noi avem în prezent cu precădere dezvăluiri despre abuzuri ale procurorilor și judecătorilor de la Centru. Modul de operare de la nivel central e folosit cu brio și la nivel local. În fiecare județ s-au constituit Grupuri infracționale alcătuite din procurori DNA sau de Parchete, judecători corupți și ofițeri SRI, care au luat locul celebrilor baroni locali. Un procuror ca Marius Iacob de la Parchetul General, care a fabricat Dosarul Șantajarea lui Sebastian Ghiță, se întîlnește peste tot în țară. Acest tip de procuror folosește puterea discreționară pentru a-și rezolva interesele proprii, de cele mai multe ori mafiote.”, a scris Cristoiu.

Jurnalistul este convins că există o masă critică pentru ca abuzurile să fie anchetate de o comisie parlamentară, iar modul de operare să fie denunțat în chip oficial.

„Duminică seara, am tresărit din nou auzind știrea că Liviu Dragnea a anunțat constituirea unei Comisii de anchetă. Eram convins că Liderul PSD a înțeles în fine comandamentul ceasului de față: Anchetarea oficială a abuzurilor Binomului pentru a se lua măsurile legale menite a reînvia la noi Democrația schilodită de procurorii și judecătorii cu epoleți. Acest lucru nu e suficient. Sistemul știe că în România cel mai bun instrument de înăbușire a unui scandal e crearea unui alt Scandal.”, a mai scris jurnalistul.