ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu continuă pe blogul său seria dezvăluirilor legate de dosarul Black Cube și Laura Codruța Kovesi. Plecând de la afirmațiile făcute luni, jurnalistul vine astăzi cu un nou detaliu extrem de important.

Acesta spune că a intrat în posesia variantei originale și complete a depoziției lui Dan Zorella, organizatorul Operațiunii Black Cube.

„Înainte de a reproduce Documentul, senzațional după opinia mea nu atît prin referirile la persoane și întîmplări din România, cît mai ales prin istorisirea unei afaceri de spionaj desfășurate de israelieni pe teritoriul țării noastre, ca om care am lucrat cu mult documente de Istorie mă văd obligat să precizez că Depoziția trebuie privită în multe dintre punctele sale cu maximă prudență:

E un punct de vedere a șefului Black Cube, interesat în a-și apăra Operațiunea ca fiind legală. Spusele lui Dan Zorella au fost traduse în românește. Chiar dacă n-am nici o îndoială în talentul traducătoarei, totuși în raport cu spusele lui Zorella traducerea, mai ales că e vorba de una pentru un document juridic poate fi imperfectă prin raportare la nuanțe. Despre personaje importante din România Depoziția redă spusele lui Daniel Dragomir. Nu-l cunosc pe Daniel Dragomir. Fiind vorba de un ofițer de informații declarațiile sale trebuie supuse suspiciunii necesare cînd e vorba de un lucrător cu experiență de dezinformare din Servicii. Depoziția aparține unui fost lucrător al Serviciilor secrete israeliene, Servicii considerate cele mai bune de pe glob în materie de născociri de legende de acoperire pentru operațiunile lor secrete”, a spus jurnalistul.

Vom reda o primă parte a acestui document prezentat de Ion Cristoiu, iar varianta integrală o puteți citi AICI.

"Cu ce se ocupă Black Cube:

„L-am văzut pe cel susmenționat în fața mea și te-am informat că sunt inspector de poliție cu datele menționate mai sus, te anchetez cu suspiciunea de aderare și constituire a unui grup infracțional, hărțuire, comiterea de infracțiuni informatice care include dereglare/perturbare calculator, accesul la material de pe calculator în mod ilegal pentru a săvîrși o altă infracțiune, în scopul de a vătăma un funcționar public din România, toate acestea în cadrul unei comisii rogatorii. În legătură cu acestea nu ești obligat să spui nimic și tot ceea ce vei spune va fi notat de către mine și poate folosi ca probă în instanță în țară și în străinătate, tăcerea poate întări probele împotriva ta, ai dreptul de a te consulta cu un avocat, declarația ta este luată în cadrul unei cereri de asistență juridică sosită din România. După ce a citit conținutul suspiciunii și avertizării și le-a înțeles, a semnat, și-a spus din buna și libera voință semnătura.

    Î: Dorești să consulți un avocat?

    R: Nu”, a relatat Cristoiu pe blog.
Sursa Foto: mediafax

Ion Cristoiu: Monica Macovei a sărit în ajutorul Codruței Kovesi. Cele două fetițe politice ale lui Traian Băsescu nu s-au mai luat de gât. Nici n-aveau cum