Ion Cristoiu a comentat pe blogul său faptul că Monica Macovei îi ia apărarea Laurei Codruța Kovesi în scandalul provocat de teza sa de doctorat.

„După cum era de așteptat, Monica Macovei a sărit în ajutorul Codruței Kovesi. De data asta cele două fetițe politice ale lui Traian Băsescu nu s-au mai luat de gît. Nici n-aveau cum. Știu una despre cealaltă suficientă lucruri încît să tacă una despre alta printr-o negustorie doar din priviri. Monica Macovei s-a grăbit să devină avocatul Codruței Kovesi nu mă miră. Au făcut-o și alții: Raluca Prună (ministru), Ioana Ene Dogioiu (jurnalist), Gigi Becali (om de afaceri). Problema în astfel de situații e cum pledezi ca avocat în favoarea clientei. Pentru că sunt avocați deștepți și avocați neghiobi. După gradul de inteligență al pledoariilor se pot deosebi deja avocații clientei Codruța Kovesi”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

Cristoiu spune că deși ministrul Educației, Mircea Dumitru, a fost destul de dur în cazul situațiilor asemănătoare în care au fost implicați Ponta, Oprea sau Tobă, în cazul lui Kovesi este mult mai blând.

„Atît de exigent cînd a fost vorba de Victor Ponta, Gabriel Oprea și Petre Tobă, ministrul Educației, Mircea Dumitru, o dă după piersic în cazul Codruța Kovesi. Ba că n-a venit nicio sesizare. Ba că a venit una, dar cum lui s îi lipsea bărbăția pentru a deveni ș, nu e valabilă. Așa că deștepții știau ei ce știau cînd au invocat CNATDCU. Acest organism nu va lua în veci în discuție plagiatul Codruței Kovesi. Dacă l-ar lua, bănuiala c-a plagiat s-ar întări. Se pariază pe uitarea de către opinia publică, proces ajutat și de manipularea la care se dedă Divizia Presă”, a mai spus acesta.

Ion Cristoiu precizează că printre cei care o acuză pe Laura Codruța Kovesi se numără și Vasile Blaga.

„Nu sînt un admirator al lui Vasile Blaga. Nu pot rămîne indiferent însă la minciuna sfruntată a Monicăi Macovei. Asta deoarece Vasile Blaga n-a zis nimic despre plagiatul Codruței Kovesi. Dar nu numai atît, Vasile Blaga e făcut „penal” pentru finanțarea campaniilor electorale ale PDL. În martie 2009, rămasă fără servici de doi ani, Monica Macovei s-a înscris în PDL pentru a fi trecută pe lista de candidați a partidului la europarlamentarele din iunie 2009. Știe oricine ce înseamnă a fi trecut la europarlamentare pe listele unui partid precum PDL pe un loc eligibil. Înseamnă să ajungi în chip automat la butoiașul cu brînză care e postul de europarlamentar. Bani cu gîrla. Te dai huța prin Europa pe cheltuiala contribuabilului. Pentru ca alde Monica Macovei să-și vîre și ea boticul în butoiaș, PDL a dus o campanie electorală. Care campanie a presupus și bani negri, mulți bani negri”, a scris în încheiere Cristoiu.

Kovesi, decorată din nou de Ambasada Franței: DNA depășește frontierele României, devenind un model de urmat la nivel european


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews