ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul și scriitorul Ion Cristoiu nu crede în bunele intenții ale autorităților pentru aflarea adevărului în cazul Alexandrei din Caracal.

Într-o intervenție la Antena 3, Ion Cristoiu afirmă că toate eforturile investigației autorităților se concentrează doar pe demonstrarea faptului că Gheorghe Dincă este singurul responsabil, un „monstru singuratic”. Cristoiu spune că nu se face niciun efort pentru investigarea altor piste, între care cea mai gravă ar fi că Dincă ar fi un furnizor pentru soldații aflați la baza americană de la Deveselu.

În același timp, editorialistul afirmă că „moartea fetei prin ardere” este cea mai convenabilă pistă pentru autorități, pentru că în lipsa unui cadavru, nu se mai pot pune prea multe întrebări. Dacă fata ar fi vie, atunci s-ar pune o presiune enormă pentru ca fata să fie găsită.

„Este imposibil să fie atât de mulți proști în același timp și în același loc, a spus doamna Stănoiu. Avem două posibilități: una pe care a ales-o din start DIICOT, cea cu monstrul singuratic, care contrazicând orice film polițist de pe această planetă, care după câteva zile de negare spune tot. Ceea ce nu există nicăieri în lume.


E ceva în neregulă.

Dacă ai mers pe asasinul singuratic și mai ales faza cu cenușa, atunci asta e varianta cea mai bună. Nu cred nici în IML.  Cu cenușa nu mai trebuie pusă nicio întrebare.

Altă posibilitate: dacă omul a făcut parte dintr-o rețea de trafic de minore, asupra cărora ne avertizează mereu americanii. E clar că statul român se ridică o problemă: una pentru Iohannis, pentru că „unde-s fetele?”. Dacă spui că dacă fetele au fost luate și trăiesc, atunci e nebunie pentru președinte. O să înceapă presiunea străzii, „aduceți-ne fetele înapoi”.

Faptul că au ales o fată inocentă arată că era o rețea pentru clienți de lux. Trebuie să începi demantelarea: cu cine a fost în legătură, pe cine cunoaște. El făcea taximetrie ilegală de șase ani tocmai pentru a racola. Când vei descoperi că era în legătură cu ăla, cu ăla, ăla, vine UE și spune: băieți, cum rămâne cu Schengen-ul?

Asta e o ipoteză soft.

Cea mai gravă ipoteză este că el (Dincă) era un mărunt proxenet și pentru domnii de la Deveselu. Zic. Nu rețea. Aici, eu miros, un ordin uriaș: niciun într-un caz să nu ajungă acolo. De-aici, aceste bâlbâieli sunt expresia efortului de a ascunde. Se încearcă lungirea, pe cât posibil, infectarea opiniei publice cu știrile manipulatorii. Pe parcursul anchetei, ancheta evită orice ieșire din perimetrul lui Dincă. Nu e taximetristul, nu e ăla care i-a vândut cartela. Păi de ce? Toată ancheta e aberantă. E concentrată pe un raționament: ăla a recunoscut totul.

În recunoașterea totală spui: în ziua cutare eram în locul cutare, am văzut-o, etc. După părerea mea, acest text nu există, pentru că dacă există, dl Bănilă ne spunea ceva: potrivit asasinului, în ziua cutare, fata era cutare și cutare. Detalii omenești. Nu vedeți că noi nu știm nimic despre ea?

Nu înțelegeți că avem un eveniment care se petrece pe 24 iulie și în intervalul până la 26 iulie, nu știm nimic? Nu știm ce s-a petrecut în afară de telefoanele la 112?”,a spus directorul editurii Mediafax.
 
În continuare, jurnalistul s-a întrebat de ce SRI-ul și Armata, care cunosc bine zona Deveselu, nu fac precizări în ceea ce privește acest caz. Cristoiu spune că din acest motiv ancheta a fost preluată de DIICOT din mâinile parchetului local, pentru a fi mai ușor de controlat.
 
„Normal ar fi să extinzi ancheta: de unde a luat cartela, telefonul lui. Toate acestea, ei le evită, ca să nu ajungă acolo unde ei știu deja. Și vă mai spun un lucru? SRI-ul unde este?

Fiind lângă Deveselu să nu-mi spuneți că SRI nu are rețea acolo. Sau măcar Armata. De ce nu intervine SRI-ul? Sau SRI-ul știe despre ce e vorba și...E clar că e o anchetă care evită, cu toate mijloacele, disperate...

Ăștia de la DIICOT se fac că orbecăie, nu pot fi atât de mulți proști pe metru pătrat. Nu există! Nu înțelegeți că nu au interesul? Ei știu.

Avem o anchetă penală luată direct de DIICOT, ca nu cumva că ăia ( de pe plan local) să fie „tâmpiți” și să descopere ceva. Poate descopereau adevărul. 

Nu numai că a preluat DIICOT-ul, incorect. De ce a preluat domnul Bănilă? Când vreau să preiau controlul, preiau eu personal.

Marea problemă a lor e să țină sub control ancheta. Ghinionul lor e cu presa, dar o mai joacă prin intoxicări.

În asemenea cazuri, la o asemenea desfășurare de forțe, în două zile aveai anchetat: taximetristul, ăla de unde a luat cartela, fiecare dintre elemente contează. Eu am făcut rost de raportul de la interne: nicăieri Alexandra nu spune „vine, vine”, ci „bine, bine”.

Ultimul apel, cel cu dispecerul de la Poliție este cea în care ea zice „bine, bine”, nu „vine, vine”. 

Cine a venit la 12:00 și a prins-o cu telefonul? Unde sunt conversațiile dintre agenții de poliție și fată? Atenție, câinii nu erau dezlegați, iar dacă a venit stăpânul, ei nu lătrau. Nici acum, după atâta timp, nu știm de unde a luat-o pe Alexandra. 

În toată acestă anchetă, ei evită posibilitatea ca Dincă să vâneze. E clar că el, fiind taximetrist ilegal, nu vâna doar pentru el.

Ministerul de Interne ca și TVR, trebuie desființat și reînființat după două luni”, a încheiat Cristoiu.