ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a scris pe blogul său câteva comentarii despre declarațiile date în ultimul interviu de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Jurnalistul o ironizează pe șefa DNA pentru afirmațiile acesteia despre presiunile făcute asupra instituției pe care o conduce.

"Procurorii DNA, în frunte cu Codruța Kovesi, sînt însă o cetate asediată zi și noapte de dușmani de moarte.Se înțelege că astfel de cetățeni nu pot fi decît eroi. Eroi cărora noi, românii, trebuie să le ridicăm statui de dimineața pînă seara. Procurorilor, statui din marmură. Codruței Kovesi, statuie din aur. Cu sau fără breton!”, a scris Cristoiu pe blogul său.

Cristoiu o compară pe șefa DNA cu Elena Ceaușescu.

„E drept, chiar și un ins turmentat își dă seama că realitățile de la noi stau invers.Nu procurorii DNA sunt terorizați, ci ei, procurorii DNA terorizează.Nu numai că șefa DNA, Codruța Kovesi nu e amenințată de nimeni (ce viață dulce duce ea față de procurorii anti-Mafia din Italia!), dar mai mult, distinsa e cîntată de Presă, lingușită de politicieni, temută de oamenii de afaceri. De la Elena Ceaușescu, România n-a mai cunoscut o femeie care să spună și să facă ce vrea fără nici o opreliște.”, mai scrie Ion Cristoiu.

Autorul continuă paralela făcută între DNA și regimul comunist și susține că din cauza Laurei Codruța Kovesi, România se intoarce la anii stalinismului.

„De 10 ani în România se anchetează, se arestează, se fac dosare, se trimit persoane în instanță sub acuzația de corupție.Ar fi normal, ar fi logic, ar fi omenesc, ca fenomenul corupției să se mai fi micșorat și prin urmare lupta împotriva corupției să se mai fi îmblînzit. Nici vorbă de așa ceva.În viziunea Codruței Kovesi lupta împotriva corupției nu numai că nu se îmblînzește, dar se ascute zi de zi și ceas de ceas. (...) Cine critică DNA e etichetat de Codruța Kovesi drept dușman al Luptei împotriva corupției.Și uite așa, ne întoarcem, fără să ne dăm seama, la anii stalinismului românesc. Pe cînd Destalinizarea?”, mai adaugă jurnalistul.