ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a ales să vorbească pe blogul personal despre informațiile referitoare la șefa DNA, care au apărut în revista Cațavencii și nu au fost contrestate de aceasta.

Revista Cațavencii a publicat documente și informații despre povestea de dragoste, care dezvăluie o informație explozivă, mai mult ca sigur scoasă din ancheta Black Cube, dacă nu chiar transmisă de Serviciul românesc pe seama căruia se pune operațiunea de spionare a Codruței Kovesi, șefa DNA.

„Pe lista scurtă a apropiaților Laurei Kovesi cărora Ron Weiner și David Geclowicz le-ar fi spart e-mail-urile se află nu doar Ioan Lascu (tată, fost procuror), Sergiu Lascu (frate, director adjunct al Transgaz) sau Eduard Kovesi (fost soț), ci și un aproape misterios Florin Nemeș. (…) Emil-Florin Nemeș este nimeni altul decît coordonatorul de marketing și PR al RCS &RDS, funcție pe care o ocupă încă din februarie 2009. (…). Și, totuși, ce ar fi căutat domnul Nemeș pe lista israelienilor? Ce l-ar fi putut aduce în vizorul acestora, de ce și-ar fi dorit aceștia să-i scormonească prin căsuțele de e-mail, cînd ar fi putut afla atîtea lucruri despre el doar din surse deschise? Păi, ca să spunem așa, domnul Emil-Florin Nemeș este un bărbat puternic. Iar cei de la Black Cube păreau destul de interesați de bărbații puternici ai României. De bărbații puternici, dar mai ales de femeile cu adevărat puternice care se află în spatele acestora. Iar în spatele domnului Nemeș se află, de ani buni, cea mai puternică femeie din România. Exact. De aproximativ patru ani, plus-minus, Emil-Florin Nemeș și Laura Codruța Kovesi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. Discreți și cuminți, nelăsîndu-se surprinși de fotografi obraznici, Florin și Laura sînt doi adulți responsabili și liberi de sarcini care-și consumă relația departe de ochii prea curioși. Dacă este adevărată, imixtiunea celor de la Black Cube în viața personală a procurorului-șef al DNA este o măgărie ce trebuie aspru pedepsită. Nu interesează pe nimeni ce apelative folosesc cei doi în intimitate, cum își începe e-mail-urile și așa mai departe. E drept, ar fi fost interesante discuțiile celor doi adulți responsabili pe parcursul anului 2013. Atunci, pe 15 mai a fost semnat decretul de numire în funcția de procuror-șef al DNA a doamnei Laura Codruța Kovesi. Pe 31 mai, la doar 16 zile distanță, Sorin Alexandrescu, șeful Antena Group, a fost arestat preventiv pentru șantajarea grupului RCS&RDS, operațiune petrecută în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013. Astăzi dosarul se apropie de sfîrșit, iar doi oameni țin pumnii pentru o condamnare: șefa procurorilor care au instrumentat dosarul și șeful comunicațiilor din firma care a depus plîngerea. Mereu în spatele unei coincidențe puternice stă o femeie și mai puternică”, sunt fragmentele cu informația explozivă.

Informațiile apărute nu au fost contestate nici de Codruța Kovesi, nici de Florin Nemeș.

„Dacă ar fi fost o minciună, șefa DNA ar fi trebuit să trimită o dezmințire publicației și, prin intermediul Rețelei sale din presă, să declanșeze o campanie violentă împotriva ”minciunilor” publicate de Cațavencii”, a spus Cristoiu.

Articolul din Cațavencii se concentrează pe o posibilă legătură între amorul celor doi și Dosarul de șantaj întocmit de DNA Antenei Group.

În acest caz, problema este de ordin penal. Noul Cod Penal definește prin articolul 297 alin. (1) abuzul în serviciu:

”„(1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica". După ce au fost reținute și arestate persoane doar pe baza suspiciunilor, „ne permitem să lansăm și noi următoarele suspiciuni rezonabile în legătură cu Codruța Kovesi și amorul ei”, a mai spus Cristoiu.

Până când informațiile apărute în Cațavencii vor fi dezmințite, acesta pot fi considerate adevărate.