ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul a anunțat că se va adresa instanței după ce nu a primit niciun răspuns la petiția trimisă către Guvernul României pentru reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv. 

Baza sportivă s-a transformat într-o ruină după ce aceasta nu a mai primit avizul ISU, iar turneul masculin de la București a fost mutat la Budapesta, anunță B1 TV.

Lupta pentru baza sportivă din Cotroceni este departe de a se fi încheiat. Ion Țiriac a anunțat că va da în judecată Banca Națională. Miliardarul este nemulțumit de modul în care arenele au ajuns în administrarea BNR.

Țiriac a trimis o petiție către Guvern în urmă cu o lună însă de atunci nu s-a întamplat nimic.

„Nu am noutăți despre Arenele BNR. Au trecut cele 30 de zile de când noi am semnat acea petiție, dar nu am primit niciun răspuns de la niciun organism al statului. Așa că vom merge la tribunal așa cum am zis atunci”, a transmis Țiriac.

BNR a cerut 35 de milioane de euro pentru a renunța la complexul sportiv. Țiriac a acuzat conducerea băncii că nu a investit niciun ban în arene.

„În 1990, eu personal am fost pe aceste arene, când comisia ITF a venit să vadă dacă se poate juca Cupa Davis în aprilie. Erau niște lăstărișuri mari cât casa, niște șobolănei aproape cât pisicile, dar era un iz de ordine și disciplină. Am trimis comisia acasă și le-am spus să vină în două luni. În 6 săptămâni, trustul de construcții Carpați a făcut această bază bibelou. Când au venit în martie să verifice, credeau că sunt pe altă planetă sau pe altă lume. Am plătit eu, puteam să îmi permit. A costat 300 sau 400.000 de dolari”, a declarat omul de afaceri.

Baza sportivă a trecut în patrimoniul BNR în 1991, printr-un protocol semnat de Ministrul Tineretului și Sportului de la acea vreme, Bogdan Niculescu Duvăz, și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Arenele BNR au găzduit timp de 20 de ani turneul Nastase Tiriac Trophy, cea mai importantă competiție de tenis din sud-estul Europei. Ultima ediție a fost în 2016 după ce terenul central nu a mai primit avizul ISU.