ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România prezintă toate condițiile ca Mecanismul de Cooperare și Verificare să fie încheiat, a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, joi, după întâlnirea cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat după întâlnire că a prezentat secretarului general adjunct al Comisiei Europene obiectivele de la care a plecat România în decembrie 2006 și a arătat că România și-a îndeplinit acele condiționalități, România a făcut pași importanți și a consolidat instituții importante care garantează că statul de drept este foarte important în România.

Din punctul nostru de vedere, atât timp cât toate aceste condiționalități au fost îndeplinite, elementele pe care noi le-am arătat sunt acelea că în perioada imediat următoare, acest mecanism care la început a fost folositor României și ne-a ajutat pentru întărirea instituțiilor și pentru o legislație coerentă, parctic au fost îndeplinite. În condițiile în care toate aceste obiective pe care România le-a avut în față 10 ani de zile, le-am îndeplinit, în acest moment România prezintă toate condițiile ca acest mecanism, în acest an, să poată fi încheiat, a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache.

Acest mecanism care a fost funcțional și care a arătat că România a făcut progrese importante, atât timp cât avem o legislație coerentă, instituții care funcționează corect, noi trebuie să spunem că România îndeplinește toate condițiile și conditionalitățile pentru a fi ridicat MCV, a mai spus Iordache.

Atât timp cât toate autoritățile care lucreaza în sistemul juridic demonstrează că pot să funcționeze foarte bine nu văd dce nu ar fi ridicat acest mecanism.

Nu trebuie să ajungem până în 2019, atât raportul preliminar, cât ceea ce se va întâmpla la Comisii arată că în România statul de drept este respectat, avem un sistem de justiție care funcționează și avem destul de multe garanții ca acest mecanism să fie ridicat, a arătat ministrul Justiției.