ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prescrierea infracțiunilor din Dosarul Microsoft nu este legală și are drept scop protejarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a fostului ministru al Justiției Monica Macovei, afirmă EVZ.

Securizarea prescripției pentru aceste achiziții este făcută în perspectiva unei posibile schimbări din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

De exemplu, Ministerul Justiției, sub semnătura Monicăi Macovei, a cumpărat de trei ori mai multe licențe decât numărul de calculatoare pe care le avea în toate instituțiile din subordine.

„Achizițiile se făceau pentru Parchetul General. Suntem aproape să obținem documentele care privesc achizițiile pentru Ministerul Justiției, de către Monica Macovei. Din informațiile pe care le am, s-au cumpărat de câteva ori mai multe licențe decât era nevoie. Deocamdată nu am probe în acest sens. Am doar această informație. Noi am publicat anul trecut documentele iscălite de Laura Codruța Kovesi” a spus la Antena 3 Mirel Curea, redactor-șef adjunct al EVZ.