ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florița Boloș, fosta judecătoare prinsă în flagrant, anul trecut, primind mită 12.000 de lei, după ce în trecut mai încasase o șpagă de 5.500 de euro de la investigatori sub acoperire, a ieșit din pușcărie, condiționat, pentru comportament exemplar.

Arădeanca a fost condamnată la 7 ani de detenție cu executare pentru opt infracțiuni de abuz în serviciu, opt infracțiuni de fals intelectual, două infracțiuni de fals material și o infracțiune de instigare la fals, scrie evz.ro.

Fosta judecătoare a retrocedat ilegal, un sat întreg. Sute de oameni s-au trezit străini la ei acasă. Un reclamant fictiv dădea în judecată un pârât fictiv, niciunul din personaje neavând legătură cu terenurile respective. În urma acestor acțiuni se pornea un proces în care se cerea pronunțarea unei sentințe care să ateste că reclamantul cumpărase terenurile de la pârât. În tot acest timp, adevărații proprietari nu știau ce se întâmplă, iar în final, contra unei șpăgi, judecătoarea dădea terenurile falșilor cumpărători pentru că cei reali nu erau citați.

Deși a executat doar trei luni de închisoare din pedeapsa de șapte ani, fosta judecătoare de la Ineu a fost liberată condiționat, după ce, pe 17 ianuarie, Tribunalul a decis să admită cererea ei, după ce aceasta a prezentat o sedie de dovezi privid comportamentul exemplar în detenție. 
 
Decizia Tribunalului Arad este definitivă.