ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis ieri acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva lui Davidencu Răzvan Vladimir, judecător în cadrul Judecătoriei Constanța, în prezent delegat în cadrul Judecătoriei Hârșova.

Secția CSM a aplicat judecătorului sancțiunea disciplinară constând în "excluderea din magistratură” pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h), f), k) și m) din Legea nr. 303/2004:

- „nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile ”;

- „refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu”;
- „absențe nemotivate de la serviciu, în mod repetat sau care afectează în mod direct activitatea instanței ori a parchetului”;
 - „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente ”.
 
Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Judecătorul Davidencu Răzvan a mai fost sancționat și în trecut de CSM, pentru abateri similare.