ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ana Maria Nedelcu, femeia care a impresionat o țară întreagă cu problemele ei legate de disputa dintre fostul soț și copilul lor, a primit o veste foarte bună din partea justiției.

După ce a fost aproape de a fi expulzată, femeia a aflat cu mare bucurie că fiul său va rămâne în România.

Aceasta era acuzată că și-ar fi răpit copilul din Canada, deși femeia și-a luat fiul și a plecat cu el de acolo, dorind astfel să-l apere de tatăl său.

”Sunt foarte fericită! S-a stabilit domiciliul copilului în România. Chiar aveam nevoie de o veste bună. Înalta Curte a decis ca eu să rămân cu copilul în România. Vom mai avea câteva hopuri, dar cred că totul va fi bine”, a spus Ana Maria Nedelcu, potrivit știripesurse.

Ana Maria Nedelcu riscă zece ani de închisoare, pentru răpire internațională, după ce a fost acuzată că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România.

În urmă cu câteva săptămâni, Curtea Supremă a decis să respingă cererea de extrădare a acesteia.

Ana Maria Nedelcu a fugit cu băiețelul ei din Canada în mai 2014, pentru a-l proteja de tatăl căruia instanțele din Quebec îi încredințaseră custodia, în ciuda dovezilor despre abuzurile la care fusese supus copilul în vârstă de 5 ani.

După plecarea lor, tatăl copilului, Sierra Munoz, a depus o plângere la poliția din Canada, iar Curtea din Quebec a emis un mandat de arestare, solicitând autorităților din România extrădarea mamei. La 13 aprilie a.c., în acest dosar, Curtea de Apel București a dispus arestarea provizorie a Anei Maria Nedelcu. 8 zile mai târziu, Curtea Supremă, admițând „contestațiile formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București și de persoana extrădabilă”, a dispus „punerea de îndată în libertate” a acesteia.

La 25 mai a.c., Curtea de Apel București a decis extrădarea Anei Marei Nedelcu. Judecătorul care a dat această decizie, Podar Viorel Adrian, este cel care hotărâse și arestarea mamei.