Afirmație stupefiantă a judecătorului Cristi Dănileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Într-o dispută pe facebook, acesta a scris că interesul poporului poate fi diferit de interesul public. Poate, dar într-un stat totalitar.

„Unii de-abia acum află că funcționarii și magistrații se supun legii, nu poporului. Că una e interesul poporului, alta e interesul public. Că dacă ești plătit din bugetul de stat, nu înseamnă că ești plătit din banii poporului”, a scris el într-o postare ce a devenit virală pe internet.
 
Acesta nu este prima declarație „ieșită din tipare” a judecătorului Dănileț. La începutul anului, fostul consilier al Monicăi Macovei spunea că „pedofilii sunt bolnavi, trebuie ajutați nu condamnați”. 

În 2017, acesta a spus de mai multe ori că în România nu există „nici familie”, nici „familie tradițională”, susținând în același timp, căsătoriile homosexuale. Tot anul trecut, Dănileț a aplaudat decizia unui club clujean de a anula concertul trupei „La Familia”, pe motiv că artiștii susțin Referendumul pentru Căsătorie și familia naturală.
 
În 2016, acesta insinua că zoofilia este în regulă, „dacă animalul nu țipă de durere”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews