ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalista Sorina Matei scrie că a constatat că niciodată în interviurile acordate de Laura Codruța Kovesi, într-un interval scurt de timp, numărul de dosare despre care spune șefa DNA că le are de gestionat Direcția nu este același, diferențele dintre cifrele avansate fiind inexplicabil de mari. 

„Mereu, în cifre, pe care le adoră - că sunt un criteriu obiectiv - e o varză totală. Nu se pupă nimic cu nimic”, atrage atenția Sorina Matei.

„Am observat în ultimii 2 ani că la doamna Kovesi niciodată nu se pupă numărul de dosare despre care vorbește în interviuri. Întâi am zis că poate n-am auzit eu bine, apoi am zis că poate mi se pare, ulterior am luat-o la verificat că problema pe cât e de deranjantă pe atât este de importantă. Cert este că niciodată în interviuri oferite în aceeași zi, aceleași perioade sau la diferențe foarte scurte de timp la doamna Kovesi nu se pupă numărul de dosare. Iar în general, cifrele ori cresc exponențial ca Făt Frumos ori scad brusc în ritm galopant.
Iată un mic exemplu:
- L.C.Kovesi/Europa FM/6 Septembrie 2017: „Noi în acest moment avem peste 6300 de dosare”
- L.C.Kovesi/Europa FM/25 Septembrie 2017: „Avem peste 10.000 de dosare de gestionat”
Ulterior am văzut că problema persistă. Și e gravă. Mereu, în cifre, pe care le adoră- că sunt un criteriu obiectiv- e o varză totală. Nu se pupă nimic cu nimic. Uneori nu se pupă nici numărul de procurori, alteori nu se pupă nici numărul de polițiști și multe altele. Toți și toate scad cu sutele și cresc cu miile. Știți cum unii oameni mint așa, de chichi, fără niciun scop, doar pentru că nu se pot abține și cred că nimeni nu-i poate verifica? Așa și aici. Nu putea să rămână astăzi la cifra de fix acum 2 săptămâni, de 6300 de dosare în lucru, că oricum nu remarca nimeni și nu aceasta era tema zilei? Nu, a simțit cumva nevoia să mai umfle puțin. 

Așa se face că, potrivit chiar declarațiilor oficiale ale doamnei Kovesi, în 19 zile, deci două săptămâni jumătate, în DNA, au apărut brusc și din senin nu mai puțin de 3700 de dosare în plus. Așadar, s-au înregistrat în DNA peste 194 de dosare în fiecare zi cu tot cu sâmbete și duminici. Mai bine de 8 dosare pe oră și mai bine de un dosar înregistrat la 7 minute punând la socoteală evident și nopțile!!! Cum se poate așa ceva? Nimeni nu știe pentru că așa ceva pur și simplu nu există. Nu știe și nu înțelege absolut nimeni decât doamna Kovesi, procurorul șef al DNA #NuMaiMinți”, a scris jurnalista pe Facebook.