ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O jurnalistă de origine turcă, de la un post de televiziune belgian, suspectată de terorism, a fost arestată la Bucureşti.

Autorităţile de la Ankara au cerut ajutorul poliţiei din întreaga Europă pentru ca atunci când va fi prinsă să fie extrădata în Turcia, deoarece este bănuită că ar avea legături cu grupări teroriste kurde. În replică, tânăra susţine că e vorba despre o confuzie şi cere să fie eliberată, ca să poată merge acasă.

Bilgin Zulfyie, alias Denise, are 37 de ani şi este pe lista posibililor terorişti vânaţi de autorităţile din Turcia. Reporter în Belgia pentru postul Sterk TV, un canal de limba kurdă, femeia a fost încătuşată de poliţiştii români în urmă cu aproape două săptămâni. În sistemul de alertă al Interpol, numele ei apărea pe lista roşie.

Abia intrase în România, împreună cu doi prieteni, şi ar fi intenţionat să meargă în vacanţă în Grecia. Doar că poliţiştii bulgari din Vidin i-ar fi obligat să se întoarcă în România, pentru că unul dintre tovarăşii ei de drum ar fi avut interdicţia de a intra în Bulgaria.

În faţa judecătorilor Instanţei Supreme, pe care i-a implorat să o elibereze, jurnalista a declarat că este victima unei confuzii. Autorităţile turce care i-au publicat datele au furnizat fotografia unei alte jurnaliste care lucrează în Turcia şi care, culmea, ar avea acelaşi nume de familie şi ar fi născută în acelaşi oraş. Singura diferenţă dintre ele ar fi vârsta, suspecta din fotografii fiind mult mai tânără. O versiune respinsă categoric de Poliţia Română, care afirmă că tinerei i-au fost verificate amprentele, potrivit stiripesurse.ro.

Curtea de apel Craiova va decide peste o lună dacă jurnalista va fi extrădată în Turcia.