ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel București i-a achitat pe aproape toți inculpații din lotul Duicu, fost președinte al Consiliului Județean Mehedinți, printre aceștia numărându-se și jurnalistul Andrei Bădin, care a avut de suferit în privința carierei după punerea sub acuzație de către DNA, în urmă cu trei ani.

Adrian Duicu a fost achitat pentru cele mai grele infracțiuni pentru care a fost trimis în judecată – trafic de influență, cumpărare de influență, trei infracțiuni de folosire a influenței și autorității de o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid politic în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracțiuni de dare de mită, două infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția. 

El a fost condamnat cu suspendare la un an și șase luni închisoare doar pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute la art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000 – „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”.

În același dosar, au fost condamnați, conform Agerpres, Doina Borugă (manager al Spitalului Județean de Urgență Mehedinți) – 1 an cu suspendare, Daniela Popescu (director executiv în cadrul CJ Mehedinți și președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin) – 8 luni cu suspendare.

În schimb, au fost achitați realizatorul TV Andrei Bădin, Constantin Ștefan Ponea – fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, Constantin Popescu – om de afaceri și președintele Organizației municipale Orșova a PSD, Cristian Damian Stănoiu – avocat în cadrul Baroului Mehedinți, Grigorița Feraru – consilier principal în cadrul CJAS Mehedinți, Zenovia Elisabeta Rolea – președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mehedinți, Valentina Drăghia – administrator al unei societăți comerciale.