ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cătălin Tolontan se întreabă de ce DNA și SRI nu au intervenit până acum în cazul construcției Arenei Naționale, un caz în care costurile inițiale s-au dublat.

Jurnalistul scrie că "serviciile știau și au protejat totul" referindu-se la cazul stadionului bucureștean.

"Colegul meu Viorel Tudorache a fost, tot în 2011, la Frankfurt, unde tot Max Bogl construise un stadion la același preț cu cel de la București (episodul 1, episodul 2).

Banii erau 190 de milioane de euro, numai că în Germania, deși stadionul era un pic mai mic, în cost intraseră o gară, plus pasaje rutiere și feroviare!

Muncitorii nemți au salarii de cinci ori mai mari. Costurile ecologice și absolut tot ce-ți poți imagina într-o construcție de asemenea dimensiuni e mai scump în Germania.

Max Bogl n-a vrut niciodată să explice cum de, în aceste condiții elementar rezumate, construcția de Național Arena, nici măcar un proiect original, ci copiată după Commerzbank-Arena de la Frankfurt, a ajuns la un preț comparabil. Între timp, Național Arena a devenit mult mai scumpă", notează jurnalistul pe blogul său.

Tolo mai scrie că "avem mari corupți fără mari corupători" și că printre beneficiari ai corupției "sînt și companiile mutinaționale, care dublau, triplau sau cvadruplau prețurile".