ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a anunțat în direct, în cadrul unei emisiuni televizate, că șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi e aproape de a demisiona. 
 
Stănescu a făcut anunțul în direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

„Laura Codruța Kovesi va anunța în această săptămână că demisionează. Demisia a fost scrisă azi. Cred că Procurorului General îi va înainta această demisie. Klaus Iohannis a spus că e mulțumit de DNA, nu de Kovesi. Sursa mea mi-a spus asta, dar nu mi-a spus prea mult. E cu demisia pe masă. Pe filieră germană mi-a venit această informație. Știu cu certitudine că își va da demisia foarte repede", a spus Stănescu.

În același timp, jurnalistul a dezvăluit și numele omului care îi va lua locul. Cel mai probabil, Marius Iacob, adjunctul șefei DNA va prelua funcția dacă această informație se va confirma. 

Marius Iacob este la fel de cunoscut că șefa lui, Laura Codruța Kovesi. În urmă cu ceva timp, când era procuror-șef al Secției Urmărire Penală, Criminalistică de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a instrumentat controversatul caz Elodia.

Amintim că într-un interviu recent, Laura Codruța Kovesi declara că nu demisionează.

„Nu (demisionez - n.r.). În niciun caz. O să ne continuăm treaba. Împreună cu echipa cu care sunt o să ne continuăm treaba la fel ca și până acum", spunea șefa DNA.
 
Există posibilitatea ca șefa DNA să-și fi schimbat planurile după ce Curtea Constituțională a admis parțial sesizarea formulată de președinții celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, cu privire la obligația acesteia de a se prezenta în fața comisiei parlamentare de anchetă privind prezidențialele din 2009.