ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secția de procurori a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat în unanimitate numirea Laurei Codruța Kovesi pentru un nou mandat la șefia DNA, anunță Mediafax.

 "În noul mandat îmi propun asigurarea stabilității în cadrul instituției, creșterea transparenței, consolidarea statutului procurorului și recuperarea prejudiciilor. (...) În 2015 au fost cei mai mulți inculpați trimiși în judecată de la înființarea DNA. Avem de șase ori mai mulți demnitari investigați și trimiși în judecată în ultimii ani”, a declarat Laura Codruța Kovesi în fața membrilor CSM.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, cea care a propus-o pe Kovesi pentru un nou mandat, a declarat la începutul ședinței CSM, că motivele susținerii actualului șef al DNA sunt rezultatele din ultimii ani.

"A scăzut numărul de achitări în acești trei ani. Am constatat ca ministru că valoarea măsurilor asiguratorii în ultimul an este de jumătate de milliard de euro ceea ce nu este deloc o cifră mică pentru România. Este o unitate de parchet care se bucură de 61% din încrederea populației și depășește cu mult încrederea în alte instituții publice", a declarat Raluca Prună.

Propunerea ministrului Justiției, Raluca Prună, de reinvestire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a Laurei Codruța Kovesi a fost trimisă la data de 29 februarie la CSM și înregistrată la instituția care urmează să dea un aviz consultativ în acest caz.