ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Au fost date telefoane, insistent, către membrii familiei mele și către prieteni apropiați, timp de o zi si jumătate. Cei care au sunat, au încercat să afle date personale, cum ar fi adresa de e-mail", dezvăluie Codruța Kovesi în emisiunea "După 20 de ani", care va fi difuzată duminică de Pro TV.

Procurorul șef al DNA a mai spus că nu este prima dată când se fac presiuni asupra procurorilor anticorupție de oamenii deranjați de anchetele DNA.

Kovesi afirmă că "au fost telefoane insistente, repetate, dar nereușite, pentru că nimeni nu a intrat în dialog cu aceste persoane". Întrebată în ce limbă vorbeau cei care dădeau telefoane, procurorul-șef al DNA a declarat că nu poate spune acest amănunt. Ea a precizat, însă, că nu i-a fost atacat contul de e-mail.

Kovesi a apreciat că este vorba de una dintre multele tentative de intimidare care-i vizează pe procurori.

 "Nu știu ce au găsit. Nici nu mă intereseaza ce au găsit. Probabil că sunt persoane deranjate de anchetele noastre, deranjate că DNA își face treaba. Nu pot să comentez despre cine a încercat să mă intimideze", a afirmat Codruța Kovesi.

Procurorii DIICOT au anunțat în data de 3 aprilie că doi cetățeni israelieni, Weiner Ron și Geclowicz David, au fost arestați pentru transfer neautorizat de date informatice și operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice în cazul încercării de intimidare a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ulterior, Tribunalul București a emis mandate de arestare preventivă pe numele celor doi.

Sursa citată anunță că există suspiciunea rezonabilă că pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziții de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv/Israel cât și în Londra/UK, împreună cu mai mulți angajați ai firmei, printre care și cei doi inculpați, Weiner Ron și Geclowicz David, au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii de infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice.

"În fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător și hărțuitor, producătoare de temeri, precum și atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii de conturi de poștă electronică, activități urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept a conținutului acestora", au transmis procurorii DIICOT.