ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pare un text de pe timesnewroman, dar este comunicatul cu numărul 688/VIII/3 emis de Direcția Națională Anticorupție în urmă cu câteva minute. Adică, la scurt timp după ce Condrea a murit pe șoselele patriei, în condiții ce vor rămâne veșnic suspecte. Iată ce ne spune DNA:

Direcția Națională Anticorupție, în calitatea sa de membru al Rețelei Europene Împotriva Corupției EPAC/EACN și deținător al Vicepreședinției acestei rețele, cu sprijinul Ambasadei Olandei, organizează în perioada 23 – 24 mai 2016, la București, un Grup de lucru având ca temă «Corupția în sistemul de sănătate - prevenire și investigare. Experiență, bune practici și provocări».

În fiecare an, membrii EPAC/EACN organizează o conferință profesională și un număr de grupuri de lucru.

Scopul prezentului grup de lucru este de a oferi un cadru profesional de dialog în care se discută exemple de studii de caz și de bune practici în lupta împotriva corupției în sectorul medical, din perspectiva practicienilor anticorupție, luând în considerare diferitele competențe pe care aceste organizații le au fie în domeniul prevenirii, stabilirii de politici anticorupție, fie al investigării faptelor de corupție.

Discuțiile vor fi împărțite în două paneluri

A.Prima zi a grupului de lucru: Cele mai bune practici în stabilirea de politici publice, în prevenirea și controlul administrativ al corupției în sistemul de sănătate și 

B.A doua zi a grupului de lucru: Cele mai bune practici în investigarea corupției în sistemul de sănătate.

Vor participa reprezentanți ai autorităților anticorupție și ai instituțiilor polițienești din 9 state membre și non-membre UE (Austria, Azerbaidjan, Estonia, Germania, Lituania, Republica Moldova, Romania, Serbia, Spania) precum și reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Rețelei Europene privind Frauda și Corupția în Sistemul de Sănătate.

Deschiderea lucrărilor Grupului de lucru va avea loc la data de 23 mai 2016, ora 9.00, la Cercul Militar din București.

EPAC/EACN reprezintă o platformă cu reprezentare europeană la care aderă autorități anticorupție din țări membre ale UE și ale Consiliului Europei, oferind practicienilor un cadru de cooperare, pentru realizarea schimbului de expertiză și informație profesională. Din anul 2010, Direcția Națională Anticorupție este reprezentată la nivel de vicepreședinte al EPAC/EACN, funcție deținută de doamna Anca Jurma, procuror șef al Serviciului de Cooperare Internațională, Informare și Programe.”

Sublinierile din text aparțin redacției. Cu precizările:

- Ambasada Olandei a fost și este cel mai puternic avocat al intereselor minorităților sexuale în România. Și e cel puțin bizar să vedem că o instituție publică, precum DNA, beneficiază de „sprijinul” Ambasadei Olandei.

- Ȋn scandalul HEXI PHARMA, cel mai răsunător exemplu de „corupție în sistemul de sănătate”, Kovesi declara recent că „DNA nu are competență pe investigarea faptelor care pun în pericol sănătatea publică, ci noi avem competență strict pe investigarea unor fapte de abuz în serviciu, privind fraude în achiziții publice, încheierea frauduloasă a unor contracte publice".

Nici acum nu știm câte din informările trimise de SRI despre neregulile din HEXI PHARMA au ajuns la Parchetul General.

Știm doar că Dan Condrea, patronul HEXI PHARMA, a murit aseară, cu câteva ore înaintea acestui mare simpozion al DNA, în condiții care, repet, vor rămâne veșnic suspecte.