ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, a respins invitația Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, precizând că procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitatea de martori în fața comisiilor parlamentare.

„La data de 27 mai 2007, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că „procurorii nu pot fi citați si obligați să se prezinte în calitate de martori în fața comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituționale fac parte din autoritatea judecătoarească.". Prin decizia nr. 317 din 13 aprilie 2006 și decizia nr. 45 din 17 mai 1994, Curtea Constituțională a României a decis că dispozițiile din regulamentele interne ale Senatului sau ale Camerei Deputaților care prevăd obligativitate persoanelor citate de a se prezenta la comisia de anchetă sunt neconstituționale. Față de aceste aspecte vă comunic faptul că nu mă voi prezenta în data de 14 iunie 2017 la ședinta comisie de anchetă", se arată în scrisoarea trimisă de Laura Codruța Kovesi comisiei parlamentare.

Fostul procuror general în 2009, Laura Codruța Kovesi, a fost invitat pentru a fi audiat săptămâna viitoare de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, a precizat, miercuri, președintele acestui for, Mihai Fifor.