ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opinia publică din România a fost oripilată de gestul polițistului-pedofil, care a abuzat doi frați într-un lift din București. Conform anchetatorilor, acesta este cercetat pentru alte 15 fapte asemănătoare petrecute în ultimii ani.

Legea din România este destul de blândă cu acest tip de infractori, agresiunea sexuală împotriva unui minor se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani. Problema este că, odată ce agresorul a executat pedeapsa, autoritățile nu mai iau nicio măsură de monitorizare asupra lui, astfel că acesta este liber să comită din nou acte sexuale asupra micuților.

În statul american Arizona, chiar dacă agresorul și-a executat pedeapsa, nu înseamnă că și-a încheiat socotelile cu polițiștii. Dimpotrivă! Este monitorizat strict. Și nu doar atât, cetățenii sunt informați când un pedofil se mută în cartierul lor.

În Spania, legea a fost schimbată acum 2 ani. Pentru depistarea pedofililor a fost creat un Registru de Delincvenți Sexuali, care trebuie consultat înaintea angajării în învățământ și în școlile sportive. Abuzurile sexuale comise asupra minorilor sunt pedepsite în Spania cu închisoare de la 2 la 6 ani, iar dacă acestea includ și violență, perioada de detenție poate ajunge la 15 ani.

În Franța, pedepsele pornesc de la 5 ani de închisoare și amendă de 75 de mii de euro pentru prejudicii sexuale comise fără violență asupra unui minor și pot ajunge la 20 de ani de detenție. Codul Penal francez prevede și amendă de 100 de mii de euro dacă sunt agresați sexual minori bolnavi sau cu deficiențe fizice ori psihice.

Codul Penal belgian prevede închisoare de la 5 la 10 ani și amenzi care pot urca până la 10 mii de euro. În cazuri cu circumstanțe agravante se poate ajunge însă la închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare condiționată, cum e și cazul celebrului pedofil Marc Dutroux, care este responsabil pentru moartea a nu mai puțin de 4 fete.