ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a intervenit telefonic pentru B1TV și a făcut dezvăluiri despre cum a decurs cazul său la DNA.

"Când m-am prezentat la DNA pentru a mi se pune sechestru pe bunuri, pe bunuri pe care nu le am, doar pe conturi, procurorul mi-a spus că a văzut la televiziune că mai sunt cazuri de genul meu în România și m-a întrebat dacă nu vreau să fac un denunț, împotriva lui Klaus Iohannis de exemplu, în calitatea sa de fost primar" a dezvăluit aceasta.

"Nu mi s-a promis nimic, am spus categoric "nu" unui denunț, mie mi se pare că ceea ce am făcut și eu, și Klaus Iohannis, ca și alți primari, a fost legal, conform legii sponsorizării" a afirmat Olguța Vasilescu pentru B1 TV.

Întrebat de moderator ce urmează având în vedere că la începutul dosarului a declarat "când o să vorbesc în instanță o să fie o adevărată bomba atomică", primarul Craiovei a precizat: "Să nu vă așteptați să fac denunțuri, vă rog frumos să aveți răbdare, am mai avut o situație în care am vorbit despre declarațiile martorilor denunțători, că sunt diferite, și după, au fost chemați martorii să își schimbe declarațiile."

"După dosarul meu, au fost doi jurnaliști care au făcut o anchetă și au descoperit și în alte localități că s-au făcut aceleași lucruri, asta voi susține și în instanță".
 
Astăzi, procurorii DNA au dispus "trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei VASILESCU LIA OLGUȚA, primar al municipiului Craiova, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită (4 infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infracțiuni), spălare de bani (2 infracțiuni)."