ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), a fost numită judecător la Curtea Constituțională (CCR) prin decret prezidențial, semnat astăzi de președintele Klaus Iohannis.

 "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 iunie a.c., decretul privind numirea doamnei Livia Doina Stanciu în funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 13 iulie 2016", potrivit Administrației Prezidențiale.

Livia Stanciu a fost numită în funcția de președinte al ÎCCJ pe 17 septembrie 2010. În august 2013, și-a depus candidatura la Consiliul Superior al Magistraturii pentru un nou mandat în fruntea instituției.

Stanciu a fost acuzată de abuzuri în cazul Mariana Rarinca, iar astăzi, Traian Băsescu a afirmat despre președintele ÎCCJ că "se bagă cu picioarele peste politic".

Senatul, Camera Deputatilor și Președinția au început procedurile pentru înlocuirea mai multor judecători ai CCR, cărora le expiră mandatele în această vară.