ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PSD Liviu Dragnea a reclamat, în acțiunea în instanță depusă la Curtea Europeană de Justiție pe 11 decembrie 2018 față de Comisia Europeană, că reprezentanții C.E. au încălcat principiul bunei administrări prin refuzul de a ancheta investigația desfășurară de OLAF, informează Mediafax.

Conform anunțului din site-ul Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, reclamantul Liviu Dragnea solicită tribunalului „anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018” și „obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată”.

În susținerea acțiunii, reclamantul invocă trei motive: încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul OLAF (1), precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat și respectarea prezumției de nevinovăție; încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce privește investigațiile, precum și pe refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea investigației OLAF; încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigația OLAF.

Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF) este organismul care a făcut sesizarea ce a deschis dosarul Tel Drum de la DNA. Procurorii DNA anunțaseră pe 13 noiembrie 2018 că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea unei companii la atribuirea de contracte, pe timpul mandatului său de  președinte al Consiliului Județean Teleorman. Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană în decembrie 2018, încercând să obțină anularea raportului OLAF, care constatase fraude cu fonduri europene în dosarul Tel Drum.

„Prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul European Antifraudă) transmise la data de 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene”, anunța DNA anul trecut în noiembrie.