Liderul PSD Liviu Dragnea a reclamat, în acțiunea în instanță depusă la Curtea Europeană de Justiție pe 11 decembrie 2018 față de Comisia Europeană, că reprezentanții C.E. au încălcat principiul bunei administrări prin refuzul de a ancheta investigația desfășurară de OLAF, informează Mediafax.

Conform anunțului din site-ul Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, reclamantul Liviu Dragnea solicită tribunalului „anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018” și „obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată”.

În susținerea acțiunii, reclamantul invocă trei motive: încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul OLAF (1), precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat și respectarea prezumției de nevinovăție; încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce privește investigațiile, precum și pe refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea investigației OLAF; încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigația OLAF.

Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF) este organismul care a făcut sesizarea ce a deschis dosarul Tel Drum de la DNA. Procurorii DNA anunțaseră pe 13 noiembrie 2018 că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea unei companii la atribuirea de contracte, pe timpul mandatului său de  președinte al Consiliului Județean Teleorman. Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană în decembrie 2018, încercând să obțină anularea raportului OLAF, care constatase fraude cu fonduri europene în dosarul Tel Drum.

„Prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul European Antifraudă) transmise la data de 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene”, anunța DNA anul trecut în noiembrie.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews